AK Parti Milletvekili Adayini Tehdit Eden Zanliya Ev Hapsi

Adana’da seçim çalismasi yaptigi sirada AK Parti Adana Milletvekili adayi Fatima Yurduseven’i “Kafaniza mermi yagacak” diye tehdit edilen zanliya ev hapsi tedbiri uygulandi.



AK Parti Adana Milletvekili adayi Fatima Yurduseven, dün Seyhan ilçesine bagli Dumlupinar Mahallesi’nde seçim çalismasi yapmaya basladi.

Sokaktaki vatandaslarin yanina giden Yurduseven "Sizlere Recep Tayyip Erdogan’in selamini getirdim" dedi.

Bir erkek sahis tarafindan milletvekili adayi Yurduseven, "Burada dolasmayin, yukaridan kafana mermi yagacak” diyerek tehdit edildi. Milletvekili adayi Yurduseven ise, “Kim benim kafama mermi yagdiracak. Yagdirin. Selamlasmaya geldik. Bu yaptiginiz çok ayip. Ben çocugunuz yasindayim” diye tepki gösterdi. Tehditten hemen sonra polis harekete geçerek zanliyi yakaladi. Yurduseven ise savciliga giderek zanli hakkinda suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine gözaltina alinan zanli Selçuk Dagdemir sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Zanli ifadesi alindiktan sonra adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hâkimligine çikartilan zanli ev hapsi tedbiri uygulanarak tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.
Kaynak: İHA