Bakan Varank, Basaksehir'de Hilye-I Serif Ve Hat Sergisi'ni Açti

Basaksehir’de Mehmet Çebi’nin koleksiyonunda yer alan 68 eserle hazirlanan Hilye-i Serif ve Hat Sergisi, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank’in katilimiyla ziyarete açildi.

Bakan Varank, Basaksehir'de Hilye-I Serif Ve Hat Sergisi'ni Açti
Basaksehir Belediyesi, hat ile kaleme alinmis Hilye-i Serifelerin en seçkin örneklerini sanatseverlerin begenisine sundu. Ünlü koleksiyoncu Mehmet Çebi’nin eserlerinden olusan Hilye-i Serif ve Hat Sergisi, sehrin yeni sanat merkezi Sehir Sanat’ta Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank ve AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe’nin katildigi törenle ziyarete açildi.

Klasik ve modern Hilye-i Serifeler bir arada

Açilista konusan Bakan Varank, “Basaksehir, Türkiye’ye örnek ilçelerimizdendir. Bu örnek belediyemizin yine Türkiye’ye örnek olacak muhtesem binasinda harika bir serginin açilisini yapiyoruz. Mehmet Çebi’nin adeta kimligi ile özdeslesmis, ramazan ayinin bereketine de uygun Hilye-i Serif sergisini Basaksehirlilere kazandiriyoruz. Sergide klasik hilyelerin yani sira modern hilyeleri de göreceksiniz.” degerlendirmesinde bulundu.

“Kültür ve medeniyetimizin nadide örnekleri”

Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu da kültür sanat sezonumuz çerçevesinde, Cumhuriyetimizin 100’üncü yilinda ev sahipligi yaptiklari sergilere bir yenisini daha eklediklerini söyledi.

Mehmet Çebi’nin eserlerinden olusan Hilye-i Serif ve Hat Sergsi’ni sanatseverlerin begenisine sunduklarini ifade eden Baskan Kartoglu, “Allah ve Peygamber sevgisinin sanat haline dönüsümünün güzelligi, bu sergiyle bir kez daha gözler önüne serilecek. Sanatseverler, kültür ve medeniyetimizin nadide örneklerini yakindan görme firsati bulacak.” dedi.

18 Mayis’a kadar ziyarete açik olacak

Sergide, Osmanli’dan günümüze kadar gelen, Hz. Muhammed’in fiziksel özelliklerini ve üstün ahlaki yönlerini anlatan 68 Hilye-i Serif yer aliyor. Türk-Islam sanatlarinin günümüzde de büyük bir basari ve çagdas yorumlarla icra edildigini gözler önüne serecek sergi, 18 Mayis’a kadar Sehir Sanat’ta ziyaret edilebilecek.

Baskan Kartoglu TOOG kullandi

Programin ardindan Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank ile Baskan Kartoglu arasinda TOOG üzerine keyifli bir sohbet yasandi. Baskan Kartoglu, yerli ve milli otomobilimiz TOOG ile bir tur atmak istedi. Bakan Varank’ta bu istegi geri çevirmedi. TOOG ile ilk deneme testini yapan Baskan Kartoglu’nun o anlari renkli görüntülere sahne oldu. Baskan Kartoglu, “Uçak gibi arabamiz var harika bir deneyimdi” dedi.

Kaynak: İHA