Yozgat'ta 23 Nisan Cosku Ile Kutlandi

Yozgat’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin 103. yil dönümü çesitli etkinliklerle kutlandi.

Yozgat'ta 23 Nisan Cosku Ile Kutlandi
Cumhuriyet Meydani’nda Atatürk Aniti’na çelenk sunulmasiyla baslayan kutlama etkinlikleri, Fatma Temel Turhan Ortaokulu Bahçesinde devam etti.

Saygi durusu ve istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan programda Il Milli Egitim Müdürü Yusuf Yazici, günün anlam ve önemine dair konusma yaparak, “Ezelden beri hür yasamis, gelecekte de hür yasama azim ve karaliliginda olan necip milletimizin, 103 yil önce bu kararliligi bir defa daha sergileyerek; milletimizin, Atatürk’ün önderliginde tutkuya dönüsen bagimsizlik mücadelesinde verdigi en önemli kararlardan birisi olan, TBMM’nin açilis yildönümünü bir defa daha coskuyla kutlamanin mutlulugu içerisinde hepinizi saygiyla selamliyorum” dedi.

Programda ögrenciler tarafindan okunan siirler ve halk oyunlari ile okçuluk gösterileri katilimcilardan büyük begeni topladi. Gösterilerin ardindan okullar arasi yarismalarda dereceye giren ögrencilere ödüllerin verilmesiyle program sona erdi. Etkinlik sonrasi Trafik Egitim Parkinda çocuklar için temin edilen yeni araçlarin tanitimi yapildi.

Programa Yozgat Vali Vekili Adnan Kayik, Yozgat Belediye Baskani Celal Köse, Il Jandarma Alay Komutani Albay Halil Baser, Il Emniyet Müdürü Kenan Saban Süzgün, kurum müdürleri ve çok sayida ögrenci velisi katildi.

Kaynak: İHA