Depremzedeler Ramazan Bayramina KYK Yurtlarinda Giriyor

Kahramanmaras merkezli depremlerden sonra sehirlerini terk edip farkli kentlere yerlesen depremzedeler, Ramazan bayramina evlerinden uzak kalarak buruk bir sekilde giriyor.

Depremzedeler Ramazan Bayramina KYK Yurtlarinda Giriyor
6 Subat tarihinde Kahramanmaras’ta meydana gelen iki yikici depremlerin ardindan evlerini terk eden depremzedelerden bazilari Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna yerlestirildi. Bayrama hüzünlü ve buruk sekilde girdiklerini ifade eden depremzedeler, ilk defa evlerinden ayri bir yerde bayrami geçirdiklerini dile getirdi.

“Bu bayrami buruk geçiriyoruz”

Diyarbakir’da deprem gecesi evlerinin yan tarafindaki binanin hasar almasi hasebiyle tedbir maksatli KYK yurduna yerlestirildiklerini belirten depremzede Yilmaz Yilmis, hep birlikte yaralari saracaklarini söyledi.

Yilmis, “Diyarbakir’da bulunan evimizin yan tarafindaki bina agir hasarli oldugundan dolayi, hali hazirda Diyarbakir Süleyman Bin Halid KYK Kiz Ögrenci Yurdunda konaklamaktayiz. Gönül isterdi ki her insan gibi biz de mutlu olabileyseydik. Ama maalesef dogal afetlerin olusundan dolayi bu bayrami buruk geçiriyoruz. Evimizden ayri bir yerde bayrama giriyoruz. Bu günleri de zamanla atlatacagiz. Yaralari hep birlikte sariyoruz ve devam da ediyoruz” dedi.



“Hayatim boyunca ilk defa böyle bir deprem gördüm”

49 yasina kadar böyle bir deprem görmedigini ifade eden Yilmis, “Deprem esnasinda yatakta uyurken dolabin sarsinti sesini duyarken uyanip hemen disari kaçtik. Marmara, Yalova, Elazig gibi birçok depreme sahitlik ettik. Ama böyle bir depremi hayatim boyunca ilk defa gördüm” ifadelerinde bulundu.

“Çogu öldü, gitti”

9 Subat tarihinde Adiyaman’dan Diyarbakir’a geldiklerini belirten afetzede Nazif Yildiz, bayrami es ve dosttan ayri geçirdiklerini dile getirdi. Yildiz, “9 Subat tarihinden Adiyaman’dan Diyarbakir’a geldik. Diyarbakir’da çok sükür Süleyman Bin Halid KYK Kiz Yurduna yerlestik. Bize bu imkanlari tanidiklari için devletimizden ve milletimizden Allah razi olsun. Ramazan bayramini maalesef buruk bir sekilde geçiriyoruz. Yaninda dostun, kardeslerin yok. Çogu öldü, gitti. Arkadaslarin bazilari Adiyaman’da bazilari ise farkli sehirlerde. Bayramda gidecegimiz hiçbir yer yok. Sürekli sanki bir bosluktayiz. Insallah zamanla iyi olacagiz. Ilk defa Diyarbakir’a geliyoruz. Diyarbakir’a gelisimize keske deprem felaketi neden olmasaydi. Keske gezmek için gelseydik” diye konustu.

Kaynak: İHA