Deprem Bölgesi Afsin'de TOKI Konutlari Hizla Yükseliyor

Kahramanmaras’in Afsin ilçesinde Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi koordinesinde TOKI tarafindan 180 gün içerisinde tamamlanmasi planlanan ilk etap 501 afet konutun kaba insaati hizla yükseliyor.

Deprem Bölgesi Afsin'de TOKI Konutlari Hizla Yükseliyor
Depremin merkezlerinden Kahramanmaras’in Afsin ilçesinde TOKI tarafindan ilk etapta 501 konutun temeli atildi. Toplam ilçe merkezinde 2 bin 229 konutun, kirsal alanlarla 6 bin konutun yapilacagi ilçede ilk konutlarin 6 ay içinde tamamlanip sahiplerine teslim edilmesinin hedeflendigi belirtildi. Ilk binalarin 4 kata kadar yükselerek kaba insaatinda önemli bir asama geride birakildi.

Kirsal mahallelerle birlikte 6 bin konutun yapilmasi planlanan Afsin’de insaat çalismalarini inceleyen Afsin Belediye Baskani Mehmet Fatih Güven, Hüyüklü ile Gerger mahallelerinde arazilerin TOKI’ye devredilmesiyle birlikte bölgede 2 bin 229 konutun yapilacagini ifade etti.

8 aydan daha kisa bir sürede afetzedelerin konutlarina kavusmasinin planlandigini belirten Belediye Baskani Mehmet Fatih Güven, “Bugün 501 konutluk TOKI alanindayiz. Sevincimiz büyük temellerimiz atilmis. Tünel kalip yöntemiyle yapilan insaat dört kata çikilmis. Bir taraftan kalip baglaniyor, bir taraftan demir baglaniyor. Buranin ihale süresi 8 aydi ama 6 ayda teslim etme düsünüyor müteahhidimiz. Rabbim de bize yardim eder insallah, alti ay gibi kisa bir zamanda ilk hak sahiplerini yerlestiririz diye düsünüyorum. Cumhurbaskanimizdan Allah razi olsun. Çok tesekkür ediyoruz. Basimizdan eksik etmesin. Hayirli olsun” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Yerel Yönetimler Genel Baskan Yardimcisi Veli Böke de; “Yaparsa AK Parti yapar. Yaparsa Recep Tayyip Erdogan yapar, iste ispati burada. Sayin Cumhurbaskanimiz hemserilerimizden bir yil sabir istedi. Insaat çalismalar, görüyoruz ki bu bir yildan daha önce bitecek insallah. Ilk konutlari Allah izin verirse alti aydan öncesinden teslim edilecege benziyor" dedi.

TOKI konutlarinin Kahramanmarasli merkezli depremlerde hasar almadigina deginen Böke, "TOKI bir kere depremde kendini ispatladi. Neredeyse hiçbir binasi yikilmadi. Bu konuda artik saglamlikta adeta örnek firma haline geldi. Öyle olunca da Sayin Cumhurbaskanimiz bütün deprem bölgesini Kahramanmaras’imizi, Afsin’i TOKI’ye emanet etti. TOKI’de sag olsun canla basla hizlica bu çalismayi yapiyor. Halkimizdan, hemserilerimizden Tayyip Erdogan’a ve AK Parti’ye güvenmeye devam etmesini istiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA