Bayram Temizligi Belediye Elinden

Kocaeli’de yasli ve ihtiyaç sahibi vatandaslarin evlerinde bayram temizligi yapildi. Vatandaslarin evlerini dip bucak temizleyen ekipler, hem moral verdi hem hayir duasi aldi.

Bayram Temizligi Belediye Elinden
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, düzenli araliklarla gerçeklestirdigi evde bakim hizmetini Ramazan Bayrami öncesinde yogunlastirdi. Kendi ihtiyaçlarini karsilayamayan, temizlik yapmaya elverisli saglikli yapisi olmayan engelli, yasli veya yatalak vatandaslara yönelik verilen hizmette Ramazan Bayrami öncesi vatandasin evi dip köse temizleniyor. Büyüksehir Belediyesi Evde Bakim Birimi ekipleri evlerde yerleri süpürüyor, masa, dolap, televizyon, kitaplik, kapi, cam, pencere, kapi kollarinin tozunu alip siliyor. Ayrica mutfak, tuvalet ve banyo yikanip paklaniyor.

"Kara kara düsünüyordum"

Ramazan Bayrami’nda gelecek misafirlerini karsilayacak olmanin huzurunu yasayan 73 yasindaki Güzel Tanyürek, "Belediyenin hizmetinden çok memnunuz. Allah razi olsun. Çünkü biz yasliyiz. Dizlerimiz agriyor. Iki dizimde protez var. Belimde siyatik var. Temizlik yapamiyoruz. Sabah kara kara düsünüyordum. ’Bayram geldi ben ne yapacagim?’ diye. Geldiler camlari sildiler. Yerleri süpürdüler, sildiler. Beyaz esyamin altlarini sildiler. Mutfak dolaplarimi sildiler. Perdelerimi yikayip takiyorlar. Ben bunlari yapamazdim, yaptiramazdim. Çok memnunum. Daha ne isteyeyim Allah’tan ben’’ dedi.



"Evim tertemiz oldu"

Kocaeli’ye 7 yil önce tasindigini söyleyen Tanyürek, "Evim bayrama tertemiz oldu. Ama gelmeseler ben ne yapardim, bayrama nasil çikardim? Çok üzüntülü olurdum. Yarin da Istanbul’dan gelecek misafirim var. Evim tertemiz oldu. Çok sevindim. Belediye baskanimiza, elemanlarina hepsine tesekkür ediyorum. Onlar nasil bize yardim ediyorsa Allah da onlara yardim etsin, islerini rast eylesin insallah. Ümmetin Ramazan Bayrami mübarek olsun. Hep beraber güzel bayramlar geçirelim insallah" ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA