Aricilik Kursunu Tamamlayan Kursiyerlere Kovan Hediyesi

Manisa Alasehir Halk Egitim Merkezi Müdürlügü ve Alasehir Belediyesi is birligiyle açilan aricilik kursunda sertifika alan 50 kursiyere, Alasehir Belediyesi tarafindan 5’er adet ari kovani hediye edildi. Ariciliga çok önem verdigini kaydeden Alasehir Belediye Baskani Ahmet Öküzcüoglu, ariciligin gelistirilmesi için destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Aricilik Kursunu Tamamlayan Kursiyerlere Kovan Hediyesi
Manisa’nin Alasehir ilçesinde 84 saat süren kursu Alasehir Belediyesi Tarimsal Bilimler Uzmani ve Ari Mütehassisi Mustafa Babiroglu verdi. 50 kursiyerin katildigi kurs Alasehir Halk Egitimi Müdürlügü kontrolünde açildi. Alasehir Belediyesi Toplanti Salonu’nda yapilan kurs süresince ari irklari, arilarin mevsimlik bakimlari, arilarin beslemesi, ari hastaliklari ve zararlilari ile mücadele yöntemleri, bal üretimi, polen üretimi, propolis üretimi, ari sütü üretimi, ari zehri üretimi, bal mumu üretimi, apilarnil üretimi, perga (ari ekmegi) üretimi, gezginci aricilik, bitki florasi, ogul ve bölme islemleri ve aricilik ile ilgili is sagligi ve güvenligi kurallari konulari teorik olarak verilirken, kovan üzerinde de uygulamali olarak anlatildi.

Alasehir Belediye Baskani Ahmet Öküzcüoglu, kursun açilmasina destek oldugu için Ilçe Halk Egitim Merkezi Müdürü Orhan Aktas ve ekibine tesekkür ederek, tarimsal ürünler ve ariciliga destek için kursiyerlerden basarili olan ve belge almaya hak kazanan kursiyerlere 5 adet ari kovani hediye etti.

Baskan Öküzcüoglu, "Halk Egitim Merkezi Müdürlügümüz ile birlikte açmis oldugumuz bu kurs gayet güzel geçti. Ben ariciliga çok önem veriyorum. Topraklarimizda nasil bir erozyon varsa, ayni zamanda dogada aricilik yapilmadigi zaman nektarinda erozyona ugrayip, nektar bal olacakken, bu nektarin topraga karisip çiçeklerle beraber soldugunu kayboldugunu ögrendiniz. Iste bizde bu nektarlarin yok olmayip, kovanlarimizda bal olmasini saglamak için belediye olarak, basarili olan bu kursiyerlerimize 5’er adet kovan destegi vermek istedik." dedi.

Kursa katilan ve kovanlarina kavusan kursiyerler kursu açan Halk Egitim Merkezi Müdürlügüne ve kovan destegi veren Alasehir Belediye Baskani Ahmet Öküzcüoglu’na tesekkür ederek, bundan sonra bilimsel aricilik yapacaklarini ifade etti.

Alasehir Belediyesi Fen Isleri Atölyesinde yapilan kovan teslim törenine Baskan Ahmet Öküzcüoglu ve ekibi, Alasehir Halk Egitim Merkezi Müdürü Orhan Aktas ve kursiyerler katildi.

Kaynak: İHA