Oral, Depremzedeler Için Tablo Satin Aldi

Yalova Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, Üsküdar’da Türk hat sanatinin çagdas öncülerinden Muhammet Mag’in eserlerinden olusan ‘Çagdas Hat Sanati Sergisi’ni gezdi.

Oral, Depremzedeler Için Tablo Satin Aldi
Depremzedeler yararina yapilan sergide birbirinden degerli eserler sanatseverlerin begenisine sundu. Baskan Oral da geliri depremzedelere gönderilmek üzere bir tablo satin aldi.

Çok özel bir sergiye katilmaktan büyük mutluluk duydugunu ifade eden Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, “Türkiye’nin sayili hat ve tezhip sanatçilarindan Muhammet Mag’in satin almis oldugum eserinin gelirini depremzedelere bagislamasi mutlulugumu ikiye katladi. Güzel eseri ve yaklasimi için degerli sanatçimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Sergiden gelecek olan kazancin depremzedelere gönderilecegini belirten Hüsnühat sanatçisi Muhammet Mag, “Eserimiz 26 +1 özel eserden olusmaktaydi. Çagdas hat sanati, yasadigimiz dünya düzeninde evrensel olabilme gayretidir. Türk halk sanatinin modern imkânlarini arama gayretidir aslinda. Bu eserler ilk defa burada sergileniyor. Bu vesileyle yasayan toplumun degisen zihinlere, özellikle Z kusagi diye tabir edilen kusaklara bu sanatlarin tekrar sevdirilip muhafaza edilmesini saglamayi istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA