Sokak Canlilarinin Bakimi 'Scak Yuvam'da Karsilanacak

Sinop’ta hayvanseverler tarafindan kurulan "Scak Yuvam" adli hayvan barinaginda, sahipsiz ve bakima muhtaç sokak hayvanlarinin tüm ihtiyaçlari karsilanacak.

Sokak Canlilarinin Bakimi 'Scak Yuvam'da Karsilanacak
Sinop Sokak Canlilarini Koruma Dernegi tarafindan gönüllü olarak Lala köyünde kurulan "Scak Yuvam" isimli tesiste; sahipsiz, hasta ve bakima muhtaç olan sokak hayvanlarinin bakim ve tedavileri yapilacak. Ayrica, kurulan mama üretim tesisiyle de barinaktaki hayvanlarin yiyecekleri üretilecek.

Vatandaslarin sokaklarda buldugu yarali veya bakima muhtaç hayvanlari getirdiklerini kaydeden Sinop Sokak Canlilarini Koruma Dernegi Baskani Taner Dinçkurt, tesiste küçük çapli kirik onarimi, pansuman gibi islemlerin dernege üye veteriner tarafindan yapildigini belirtti.

Olusturduklari internet sitesi üzerinden bakimlari tamamlanan hayvanlari sahiplenmek isteyenlerle iletisim kurduklarini belirten Dinçkurt, "Sitemizde buraya gelen, hasta olan, iyilesen, dogan bütün kedi ve köpeklerimizin fotograflari olacak. Türkiye çapinda sahiplenmek isteyenlere burada yardimci olacagiz, onlarla oturup konusacagiz güvenmemiz lazim" diye konustu.

Ildeki tesislerden çikan yemek atiklarina talip olduklarini söyleyen Dinçkurt, "Biz burada fabrikalardan, Kredi ve Yurtlar Kurumu yemekhanesi, Il Emniyet Müdürlügünün, Il Jandarma Komutanliginin, Il Özel Idaresinin, üniversitenin yemekhanelerinden çikan bütün atiklara talip olacagiz. Bizim düsüncemiz, bir protokol anlasmasi imzalamak. Hem yemek atiklarini buraya getirip kuru mamaya çevirelim, daha sonra biz de onlara kuru mama verelim. Çünkü her kurumun önünde mutlaka birkaç tane hayvan oluyor, bizim de bunlari bir sekilde beslememiz lazim" seklinde konustu.

Tesiste görevli Mustafa Çeliker, her gün sabah saatlerinden baslayarak hayvanlarin mama ve suyunu verdigini, günlük tedavi ve bakimlarini yaptigini ifade etti.

Ilaç kullanan hayvanlarin takibini de yaptigini belirten Çeliker, hayvanlarin tüm ihtiyaçlarini gidermeye çalistigini belirtti.

Kaynak: İHA