Kütüphaneler Haftasinda Celsus Kütüphanesi'ne Ziyaret
59’uncu Kütüphane Haftasi nedeniyle Mugla Büyüksehir Belediyesi Kitap Kulübü üyeleri Efes antik kentinde bulunan antik çagin üç önemli kütüphanesinden biri olan Celsus Kütüphanesi’ni ziyaret etti.

Bülent Yilmaz; “Kentler kütüphaneleri ile övünmeli”
Mugla Büyüksehir Belediyesi’nin daveti ile Efes Antik Kenti ve Celsus Kütüphanesi gezisinde kitap kulübü üyeleri ile bulusan Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nden Prof. Dr. Bülent Yilmaz kent kültürünün olusmasi için kütüphanelerin çok önemli oldugunu söyledi ve kitabin, okumanin, bilginin hayatin yapi tasi oldugunu belirtti.
Yilmaz; “Okuma ve kütüphane hem bireysel hem toplumsal düzeyde gelismislik göstergesidir hayatimizin temel yapi tasidir” dedi.
Kitap Kulübü üyesi Pervin Atar ise, “Kitap kulübünün Mugla’nin kültürel, sosyal yönlerine çok uygun oldugunu, Büyüksehir’in konserlerle, tiyatrolarla yaptigi etkinliklerle insanlara kültür asiliyor, yasatiyor. O ruhu da sonrakilere aktariyor” dedi.
Kitap Kulübü gezisinde konusan Kagan Uzun, “Benim yillardir hayalini kurdugumu bir ortamdi. Pek içinde bulunamamistim. Bence toplumun temelinde bunu ileriye götürecek degerlerden birisi de bu gibi edebi çalismalar” dedi.
