Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Kavgayi Bitirecegiz Ve Güzel Bir Türkiye Insa Edecegiz'

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, siyasetin kavga araci degil, iyilikte yarisma araci olmasi gerektigini belirterek, “Kavgayi bitirecegiz ve Türkiye kanatlarini ufka dogru, gelecege dogru açacak. Güzel bir Türkiye insa edecegiz” dedi.

Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Kavgayi Bitirecegiz Ve Güzel Bir Türkiye Insa Edecegiz'


CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Konya’da Mevlana Türbesi’ni ziyaret etti. Kiliçdaroglu, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu ve Ankara Büyüksehir Baskani Mansur Yavas ile birlikte burada yetkililerden müze hakkinda bilgiler aldi. Kiliçdaroglu daha sonra bir otelde Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu’nun da katildigi toplantida is dünyasi ve STK temsilcileriyle iftar programinda bulustu. Programda konusan Kiliçdaroglu, adaleti tesis edeceklerini kaydederek, “Eger bir ülkede adalet yoksa, bir ülkede adalet araniyorsa, ciddi temel bir sorunumuz var demektir. Adaleti tesis etmek için bir baska kisiye kin ve öfke duymadik. Beraber mücadele ederek adaleti tesis etmek zorundayiz. Adaletsizlik varsa, her birimizin tek tek adaletsizlige karsi çikmasi lazim. Insan olan, ahdi olan, edebi olan bir kisi haksizliga ugradiginda onun yaninda olmak zorundadir. O zaman biz haksizlik karsisinda susmadigimizi, haykirdigimizi ifade etmeliyiz. Biz kendi kültürlerimize, kendi özümüze dönmek zorundayiz. Kavgadan uzak durmak zorundayiz. Siyaset kavga araci degil, siyaset iyilikte yarisma araci olmalidir. Iyilikte yarismaliyiz. Iyilikte yarisirsaniz ülkeyi kalkindirirsiniz, ülkeyi büyütürsünüz” dedi.



Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan seferber olduklarini ifade eden Kiliçdaroglu, “Deprem oldugunda bütün belediye baskanlariyla, her birisi, bütün araçlariyla deprem bölgesine gitti. Ben 2. gün gittim o sogukta. Depremzedeleri, gösterilen çabalari ve yasanan drami gördüm. 218 belediyenin 11 büyüksehir belediyemiz her bir kentin, 11 kentin birer koordinatörü oldu. Örnegin Ankara, Kahramanmaras’in, Istanbul Hatay’in, İçel Adiyaman’in. Ama her bir büyüksehir belediyesinin altinda bizim 218 belediyemiz ayrica çalisiyor. 6 bin 944 yardim tiri gönderdik. 4 uçakla yardim gönderildi. 6 gemiyle yardim gönderildi. 2 vapur gönderildi. 2 tren de yardim gönderildi. Mazot, yem, gübre, fide destegi veriyoruz. Ben sadece Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin degil, AK Parti belediyelerinin kurdugu çadirlara da gittim. Onlari da ziyaret ettim. Onlara da basarilar diledim, onlari da kutladim. Hiçbir ayrim yapmadim. Neden? Ayrim yapmak dogru degil. Tabloyu gördükten sonra ‘iyi ki bu ülkede belediyeler var’ dedim. Belediyeler olmasa hiçbir sey olmayacak. Insanlar enkaz altindayken ayrimcilik olur mu? Dogru degil. Buradan bizim süratle çikmamiz ve kurtulmamiz lazim. Beraber olacagiz, birlikte olacagiz. Kavgayi bitirecegiz ve Türkiye kanatlarini ufka dogru, gelecege dogru açacak. Güzel bir Türkiye insa edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA