Istanbul'dan Uyusturucu Getiren Kadin Tutuklandi

Samsun’da narkotik polisi tarafindan düzenlenen uyusturucu operasyonunda, Istanbul’dan yolcu otobüsü ile uyusturucu getiren kadin ile onu karsilamaya gelen sahis tutuklandi.

Istanbul'dan Uyusturucu Getiren Kadin Tutuklandi
Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde uyusturucu ile mücadele kapsaminda çalisma yapan Samsun Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, K.D. ve B.T. ile H.N.Y. ve N.Y. adli kadinlarin Istanbul’dan yüklü miktarda uyusturucu madde getirecekleri yönünde istihbari bilgiler aldi. Yapilan çalismada N.Y. adli kadin Istanbul dönüsünde Samsun Yusuf Ziya Yilmaz Otogari’nda kendisini karsilamaya gelen M.E. isimli kisi ile birlikte yakalandi. Sahislarin üzerinde ve esyalarinda yapilan aramada 2 paket halinde 162,43 gram metamfetamin maddesi ve 2 adet uyusturucu madde kullanimina yarar aparat ele geçirildi. Sorusturmanin devaminda diger süpheliler K.D., B.T. ve H.N.Y. isimli kadin Istanbul dönüsünde Samsun-Ankara karayolu Sariisik mevkisinde kendilerinin sevk ve idaresindeki araç içerisinde yakalandi. Sahislarin üzerinde ve esyalarinda yapilan aramada 1 adet hassas terazi ele geçirildi.

Sorusturma kapsaminda K.D., B.T., M.E. ile H.N.Y. ve N.Y. adli kadinlar ’uyusturucu madde ticareti yapmak’ suçundan gözaltina alindi. Bugün Samsun Adliyesine sevk edilen H.N.Y., savciya ifade verdikten sonra serbest birakildi. Diger 4 kisi ise nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren N.Y. ile K.D. tutuklanarak Samsun Kapali Cezaevine gönderilirken, B.T. ve M.E. ise mahkemece adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA