Kiz Ögrencilerden Anlamli Ve Duygu Dolu '18 Mart' Kutlamasi

Bayburt Rekabet Kurumu Kiz Anadolu Lisesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. yil dönümünde sehitler ve Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle hayatini kaybeden vatandaslar anisina video gösterisi hazirladi.

Kiz Ögrencilerden Anlamli Ve Duygu Dolu '18 Mart' Kutlamasi
Kiz ögrencilerin hazirlanarak ortaya çikardigi duygusal anlar ise ayrica havadan görüntülendi. Sehit Osman Tepesi’nde bulunan sehitligi ziyaret eden ögrenciler ardindan okul bahçesinde ’18 Mart’ yazili koreografisiyle, sehitleri anarak hep bir agizdan Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen illeri sayip, ’burada’ dediler.

Rekabet Kurumu Kiz Anadolu Lisesi Tarih ögretmeni Hanife Yayli Kara, cephede erkeklerin yani sira kadinlarin da mücadele verdigini söyleyerek, "18 Mart Sehitleri Anma Programi çerçevesinde gerçeklestirdigimiz etkinlikte, cephede sadece erkeklerin degil kadinlarin da savastigini, cephe gerisinde kadinlarin aktif bir sekilde rol aldigini göstermeye çalistik" dedi.

Programda emegi geçen Furkan Bölek, depremden etkilenen illeri unutmadiklarini belirterek, "Yaptigimiz bu video etkinliginde depremden zarar gören illerimizi unutmayip, yad etmek istedik. Depremzedelerin yaninda oldugumuzu göstermek istedik. Umarim amacimiza ulasmisizdir. Hepimizin basi sag olsun" diye konustu.

Ögrencilerin katilimiyla böylesi özel günlerin kutlanmasinin önemine deginen Ingilizce ögretmeni Nadide Köse ise, "Özel günleri kutlamak elbette çok önemli ama daha da önemli olan ögrencilerle beraber onlarin aktif bir sekilde rol almalarini saglayarak bugünleri kutlamak. Bu sayede ögrencilerde tarih bilinci olusuyor ve daha da çok bugünleri önemsiyorlar" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA