Çanakkale'deki Kutlamalar, Akar'in, Çanakkale Geçilmez Madalyasini Türk Bayragina Toka Etmesi Ile Basladi

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar’in "Çanakkale Geçilmez" yazili altin madalyayi toka ettigi Türk bayragi törenle göndere çekildi.

18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yil dönümü dolayisiyla düzenlenen törenlerin ilki Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklestirildi.

Tören kapsaminda Milli Savunma Bakani Akar, Çanakkale Bogaz ve Garnizon Komutani Tugamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, Belediye Baskani Ülgür Gökhan ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Sehitler, Sehit Dul ve Yetimler Dernegi Baskani Muharrem Sahin Atatürk Aniti’na çelenk sundu.

Çelenklerin sunulmasinin ardindan Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafindan 1994 yilinda 253 bin sehit adina 3972 Sayili Kanun’la Çanakkale’ye verilen ve üzerinde "Çanakkale Geçilmez" yazan altin madalya Bakan Akar tarafindan Türk bayragina toka edildi. Bakan Akar’in altin madalya takmasinin ardindan öptügü Türk bayragi göndere çekildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okundugu törende Çanakkale Bogazi’nda demirli TCG Salihreis firkateyninden 21 pare top atisi gerçeklestirildi.

Törene Avustralya’nin Çanakkale Konsolosu Harry Hall, Yeni Zelanda’nin Ankara Büyükelçiligi Maslahatgüzari Nicole Slight ile siyasi parti temsilcileri de katildi.

Kaynak: İHA