Baskan Muhittin Böcek'ten 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesaji

ANTALYA – Antalya Büyüksehir Baskani Muhittin Böcek, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yil dönümü ve 18 Mart Sehitleri Anma Günü’ne iliskin mesajini paylasti. Böcek, “Basta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Çanakkale’yi geçilmez kilan tüm kahramanlarimizi, canini vatan topragina katan tüm sehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet ve saygiyla aniyorum” dedi.

Baskan Muhittin Böcek'ten 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesaji
Mesajinda, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusu konusunda büyük bir öneme sahip oldugunu dile getiren Baskan Böcek, “Birinci Dünya Savasi sirasinda Itilaf Devletleri Almanya’nin yaninda yer alan Osmanliyi etkisiz hale getirmek, Rusya’nin bogazlardan rahatça geçebilmesini saglamak amaciyla Istanbul ve Çanakkale bogazlarini ele geçirme planlari yapip, donanmalarini Çanakkale’ye sürmüsler fakat hiç hesap edemedikleri bir bozguna ugrayip agir bir yenilgi almislardir. Birinci Dünya Savasi’nin en kanli çatismalarinin yasandigi Çanakkale Cephesi büyük kahramanliklara sahne olmustur. Tarihe Çanakkale Destani olarak yazilan bu essiz zafer korkuya teslim olmayan, hiç kimse karsisinda egilmeyen yüce Türk Milleti’nin asil ruhunun en güzel göstergesidir” ifadelerine yer verdi.

Savas sirasinda Seyit Onbasi’nin sirtina yalnizca bir mermi degil bir milletin gelecegini de yükledigini aktaran Böcek, “3 bin askerden olusan Ingiliz kuvvetini komutasindaki 67 askeriyle 32 saat süren mavzer atislariyla bozguna ugratan ve çikarmanin basarisiz olmasini saglayan Yahya Çavus’un, tüfekleri boylarindan büyük olan yigitlerin, Nusret’in dösedigi mayinla düsmana geçit vermeyen komutanlarin, 57. Alay’in kahraman erlerinin destanidir Çanakkale. Çelikten bir saldiriya, etten bir siperdir Çanakkale. Vatan askiyla, imanla dolu ordumuzdur, kinali Mehmetçiklerimiz, cefakâr milletimiz, Mustafa Kemal Atatürk’tür Çanakkale. Ömrünü milletine adamis, cepheden cepheye kosmus Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatan ugruna canindan vazgeçmis kahramanlarin mirasidir Çanakkale. Simdi bize düsen Atatürk ve isimsiz on binlerce kahramanin ’Çanakkale Geçilmez’ dedirterek bizlere armagan ettigi bu güzel vatani daha da ileriye tasimaktir. Bunun için dün oldugu gibi bugün de azim ve kararlilikla çalismaya devam edecegiz. Her zaman gönlümüzde yasayacak aziz sehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanliklarla dolu hatiralari, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere inanarak emanet ettigi Cumhuriyetimizin yasatilmasinin en büyük teminati olacaktir. Bu duygu ve düsüncelerle basta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, vatanin bölünmez bütünlügü ve Türk Milleti’nin huzur ve güvenligi için hayatlarini feda eden tüm sehitlerimizi sevgi, saygi, özlem, rahmet, minnet ve sükranla aniyorum. Ruhlari sad, mekânlari cennet olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA