Gardiroptan Tabancalar, Bazadan Tüfekler Çikti

Aksaray’da bir eve kaçak silah operasyonu düzenleyen jandarma ekipleri, gardiroptan 2 tabanca ve çok sayida mermi, yatak altindaki bazadan ise 2 adet ruhsatsiz av tüfegi ile çok sayida fisek ele geçirdi.

Gardiroptan Tabancalar, Bazadan Tüfekler Çikti
Edinilen bilgiye göre, Il Jandarma Komutanligi Istihbarat Subesi ekipleri, bir sahsin kaçak silah bulundurdugu belgisi üzerine Aksaray Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde çalisma baslatti. Merkez ilçede bulunan B.U. isimli sahsin adresini tespit eden jandarma istihbarat ekipleri, Merkez Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleriyle birlikte ikameti ve süpheliyi takibe aldi. Bir süre yapilan teknik ve fiziksel takibin ardindan yeterli delil ve bulgulara ulasan jandarma ekipleri, eve operasyon düzenledi.

Gerçeklestirilen operasyonda süpheli evde yakalanarak gözaltina alindi. Evde detayli arama yapan jandarma ekipleri, gardiroptan 2 adet ruhsatsiz tabanca ve 89 adet mermi, yatak altindaki bazadan ise 2 adet ruhsatsiz av tüfegi, 70 adet fisek ve 3 adet piyade tüfegi fisegi ele geçirdi. Süphelinin aracinda da arama ve sorgulama yapan jandarma ekipleri aracin 2 adet yakalama kaydinin bulundugunu tespit etti. Suç ve suç unsurlarina jandarma ekiplerince el konulurken, araç baglanarak otoparka çektirildi. Gözaltina alinan süpheli sorgulanmak üzere Il Jandarma Komutanligina götürüldü.

Olayla ilgili sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA