Tokat'ta Kadin Eliyle Bir Ilk , Görenler Saskinligini Gizleyemiyor

Tokat’ta kadinlarin girisimleri ve Belediye Baskanin destekleriyle bir ilke imza atti.

Tokat'ta Kadin Eliyle Bir Ilk , Görenler Saskinligini Gizleyemiyor
Tokat’ta kadinlar belediyeye basvurarak, sadece kadinlarin gidebilecegi bir sosyal alanin olusturulmasi için talepte bulundu. Durumu degerlendiren Belediye Baskani Eyüp Eroglu tarafindan, Millet Bahçesi’nde Hanimlar Kiraathanesi’nin yapimina karar verildi.

Yapilan çalismalarin ardindan kiraathane açildi. Içerisinde kadinlarin kitap okuyabilecekleri, çay ve kahve içebilecekleri bir yer yapildi.

Kiraathanenin isletme sorumlusu Müberra Koçak, kiraathanenin kadinlara ait oldugunu belirterek "Alaninda ilk olan Hanimlar Kiraathanesi kadinlarin arkadaslari ile birlikte vakit geçirebilecekleri, kitaplar okuyup degerlendirme yapabilecegi, sohbet edebilecegi, spor ve yürüyüsten sonra dinlenebilecegi, çay ve kahve içebilecegi bir hizmet veriyor. Tokat tarih ve kültürel açidan çok zengin bir il. Gruplar olusturarak kültürel geziler düzenleyebiliriz. Hanimlardan gelen istekleri de ilerleyen zamanlarda degerlendirip çesitli aktiviteler de yapmayi planliyoruz. Kadinlarin daha rahat oturabilecegi ve sohbet edebilecegi bir yer istemistik. Bize duyarli davranip bu yeri açtilar. Hanimlar Kiraathanesi’nde kültürel anlamda kaliteli bir hizmet veriyoruz. Tokat’ta kiraathanenin ilk oldugunu belirten Koçak Bu kiraathane Tokat’ta bir ilk olma özelligine sahip. Kültürel anlamda da alanimizda tek oldugumuzu düsünüyorum. Kiraathanenin yeri çok islek olan bir parkin içerisinde bulunuyor. Buradan geçenler saskinligini gizleyemiyor. Burasi açildi mi, çok güzel olmus, çok mutlu olduk gibi geri dönüsler aliyoruz. Insanlar bu duruma çok fazla sasiriyorlar" dedi.

Kaynak: İHA