Meta'nın iddialı projesi başarısızlıkla sonuçlandı: Instagram ve Facebook'taki bir özelliği daha kaldırdı

Teknoloji devi Meta, kötü bir yatırım yaptığını anlayarak, Instagram ve Facebook'a entegre ettiği NFT platformuna verdiği desteği kesme kararı aldı. Şirket, ‘dijital koleksiyon ürünleri’ özelliğini geçtiğimiz yıl test etmeye başlamıştı.

Meta'nın iddialı projesi başarısızlıkla sonuçlandı: Instagram ve Facebook'taki bir özelliği daha kaldırdı
Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta şirketinin CEO'su Mark Zuckerberg, 2023 yılını şirketin ‘verimlilik yılı' olarak ilan etmişti. Teknoloji üreticisi, 11 binden fazla kişiyi işten çıkardı ve bazı projeleri askıya aldı. Tüm bunlar Meta'nın maliyeti azaltma politikası olarak yorumlandı. Şimdi ise Meta, büyük bir hevesle başlattığı bir başka girişime daha son verdi.

Meta'nın Ticaret ve Finansal Teknolojiler Başkanı Stephane Kasriel, Twitter'daki açıklamasında, 'Influencerları, insanları ve işletmeleri desteklemenin başka yollarına odaklanmak için dijital koleksiyonları (NFT'ler) şimdilik azaltıyoruz' dedi.

Kasriel, şirketin NFT özelliği yerine Reels videoları için para kazanma fırsatlarına ve ‘Meta genelinde mesajlaşma ödemelerine' odaklanacağını sözlerine ekledi.

META NFT ÖZELLİĞİNİ RAFA KALDIRDI
Yeni karar, Meta CEO'su Zuckerberg'in SXSW sahnesine çıkıp NFT desteği üzerinde çalıştığını duyurmasından neredeyse tam bir yıl sonra geldi. Kasım 2022'de şirket, kullanıcıların NFT koleksiyonlarını doğrudan uygulamada basmasına ve satmasına imkan tanıyacaklarını duyurmuştu.

Meta'nın NFT planlarını neden rafa kaldırdığı konusu ise belirsiz. Kasriel, Zuckerberg'in şirketin metaverse planlarında rol oynayabileceğini öne sürdüğü NFT özelliğini neden durdurduğunu açıklamadı.