Bayburt'ta Yagmur Yüksek Kesimlerde Kar

Bayburt sehir merkezinde yagmur yagisi yüksek kesimlerde ise kar yagisi etkili olmaya basladi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü ekiplerince yapilan son degerlendirmelere göre, bölge genelinde parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak yagmurlu, yükseklerin ise karla karisik yagmurlu geçecegi; yagislarin gece saatlerinden itibaren Erzincan çevresinde kuvvetli olacagi; sabah ve gece saatlerinde yer yer pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayinin görülecegi öngörülüyor.

Hava sicakliginin mevsim normallerinin üzerinde seyredecegi bölgede rüzgâr güneyli yönlerden orta kuvvette, bölgenin batisinda zaman zaman kuvvetli (40-70 km/saat) esecegi tahmin ediliyor.

“Kuvvetli yagis uyarisi”

Yagislarin genellikle yagmur ve saganak yagis seklinde görülecegi, yer yer kuvvetli olacagi beklendiginden meydana gelebilecek sel, su baskini, heyelan, yildirim, ulasimda aksamalar, yagis aninda kuvvetli rüzgâr, yerel küçük çapli dolu yagisi, daglik kesimlerde çig riski gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

“Çig, buzlanma ve don uyarisi”

Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik egimli yamaçlarda çig tehlikesi, buzlanma ve don olayi beklendiginden meydana gelebilecek olumsuzluklara karsi basta sürücüler olmak üzere vatandaslarin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmalari gerekmektedir.
Kaynak: İHA