Manisa'nin Gelecegine 146 Milyon TL'lik Proje

Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü çevreci yatirimlari çerçevesinde Yunusemre ilçesi Seyitli Mahallesi’nde insa çalismalarina basladigi 5 megavatlik günes enerji santralinde panellerin takilacagi ayaklarin montajina devam ediyor. 146 milyon 316 bin TL yatirimla hayata geçirilen proje ile 13 bin 894 adet panel kurulacak.

Manisa'nin Gelecegine 146 Milyon TL'lik Proje
MASKI Genel Müdürlügü, çevreci yatirimlariyla gelecek nesillere daha yasanabilir bir sehir birakmak için çalisiyor. Yatirim ve Insaat Dairesi Baskanligi bünyesinde Yunusemre ilçesine bagli Seyitli Mahallesi’ne insa edilecek olan 5 megavatlik günes enerji santralinde çalismalar sürüyor. Ekipler, 13 bin 894 panelin takilacagi ayaklarin montajina devam ediyor. 146 milyon 316 bin TL’lik yatirimla hayata geçirilen proje çerçevesinde kazanan yine Manisa ve Manisalilar olacak. Günes enerji santrali yatirimlarina geçtigimiz yillarda baslayan ve Seyitli Mahallesi’nde 1 megavatlik bir tesis insa eden MASKI, günesli gün sayisinin fazla oldugu Manisa’da ciddi bir elektrik üretimi yapiyor. Sadece bu tesisle bugüne kadar 5,5 milyon TL’ye yakin elektrik üretimi yapildi.

MASKI Genel Müdür Yardimcisi Erman Aydinyer, “Günes enerji santrali yatirimlarimiz gelecek nesillere birakacagimiz en önemli miraslardan biri. Bölgemizde günesli gün sayisi çok fazla oldugu için verimli bir sekilde elektrik üretimi yapabiliyoruz. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün öncülügünde çevreci yatirimlarimiza devam ederek, sehrimizi adeta gelecege hazirliyoruz. Yaklasik 147 milyon TL gibi bir rakamla yapimina basladigimiz GES’in ayak montajlarinda artik son asamaya geldik. Tesisimizi aktif hale getirdigimizde önemli miktarda elektrik üretimi yapacagiz. Buradan elde edilecek olan gelir de yine sehrimizde yaptigimiz yatirim ve hizmetlere aktarilacak” dedi.

Kaynak: İHA