Depremzede Aileleri Bir An Olsun Yalniz Birakmiyorlar

Çorum’un Sungurlu ilçesinde, 6 Subat sabahi yasanan ve birçok ili etkileyen deprem sonrasi ilçeye gelen depremzedeleri, belediye çalisanlari geldikleri ilk andan itibaren yalniz birakmiyor.

Depremzede Aileleri Bir An Olsun Yalniz Birakmiyorlar
Sungurlu Belediye Baskani Abdulkadir Sahiner’in talimatlariyla, Belediye Baskan Yardimcisi Sakine Sariyüce koordinasyonunda çalismalar yürütülüyor. Belediye Baskani Abdulkadir Sahiner’in Esi Vildan Sahiner, Baskan Yardimcilari Bahri Sezen ve Mükremin Dagasan’in esleri Önay Sezen ve Medine Dagasan, ilçeye gelen ailelerin tüm ihtiyaçlari ile yakindan ilgileniyor. Gönüllü olarak her an ailelerin yaninda olan hanimlar; konaklama için ev, esya temini, gida ve diger acil tüm ihtiyaçlarini karsilamaya çalisiyor. Ev ziyaretleri yaparak depremzede ailelerin eksiklerini tespit eden Belediye Baskan Yardimcisi Sakine Sariyüce de not alinan tüm talepleri yerine getirmek için çaba gösteriyor.

Depremzede aileler için bir mesaj yayinlayan Baskan Sahiner ise, "Sevgili kardeslerim; ilçemize, evimize ve gönlümüze hos geldiniz. Gönül isterdi ki sizi çok daha farkli, çok daha güzel sebeplerle ilçemizde agirlayalim. Ancak yüce Mevla’min takdiriyle aci bir vesileyle sizleri misafir etmek nasip oldu.

Ülke olarak 6 Subat sabahi hep birlikte kara bir güne gözlerimizi açtik. Depremin etkiledigi 11 il disinda bütün milletimiz de bu aciyi derinden hissetti. Biz Sungurlu Belediyesi olarak o kara sabahtan itibaren var gücümüzle sizlerin yaninda olmaya gayret gösterdik. Gerek deprem bölgesine giden saha ekibimizle gerekse burada olusturdugumuz yardim merkezimizle acinizi paylasmaya çalistik. Ilçemize gelen ailelerimizi gülen yüzümüzle yardim merkezimizde karsiladik, tüm ihtiyaçlarini gidermek için elimizden geleni yaptik" ifadelerini kullandi.

"Yeni komsulariniz olmaya haziriz"

Baskan Sahiner, "Ulastigimiz ya da bilgisini aldigimiz her ailemiz ile yakindan ilgilendik. Gönlümüzün kapisini sonuna kadar sizler için açarak dert ortaginiz, yeni komsulariniz olmaya haziriz. Yasamis oldugunuz bu zor günler insallah en kisa zamanda bitecek, güzel günler sicacik sarip sarmalayacak hepimizi. O günler gelene kadar da biz hep sizin yaninizda olmaya devam edecegiz. Madden ve manen sizler için ne yapabilirsek yapmaya çalisiyoruz ve devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA