Yillardir Dügün Ve Taziye Yemeklerini Ücretsiz Veriyor

Sirnak’in Uludere ilçesine bagli Senoba beldesinde 3 yildir hizmet veren AK Partili Belediye Baskani Alihan Babat, yaptigi hizmetlerle bölgede parmakla gösteriliyor. Bütün dügün ve taziyelerin 3 ögün yemeklerini üstlenen Baskan Babat, hastalik dolayisiyla il disina giden hastalarin otel masraflarini, il disinda okuyan ögrencilerin masraflarini, üniversiteye hazirlanan ögrencilerin ihtiyaçlarini karsiliyor.

Yillardir Dügün Ve Taziye Yemeklerini Ücretsiz Veriyor
Uludere ilçesine bagli Senoba beldesinde yerel seçimlerde belediyeyi alan Alihan Babat hizmetlerine her gün yenisini ekliyor. Sosyal belediyecilik anlayisiyla yaptigi ilk çalismadan biri olan ücretsiz yemek dagitimi 3 yildir devam ediyor. Mobil mutfak araciyla belde ve köylerinde vefat edenlerin 3 günlük taziye yemeginin yani sira yeni dünya evine giren çiftlerin masraflarini hafifletmek için de dügün yemekleri hazirlayip dagitiyor. Ülkenin hiçbir yerinde benzerine rastlanmayan hizmetler bölge halki tarafindan takdir ediliyor. Asim Yarar adindaki vatandas belediye baskanina minnettar olduklarini söyledi.

Yarar, "Belediye baskanimiz Alihan Babat 3 yildir dügün ve taziyelerin bütün yemeklerini karsiliyor. Her yil 80 dügünden fazla oluyor, hepsinin masrafini karsiliyor. Baskanimizdan çok memnunuz. Diger belediyelere örnek olur insallah’’ dedi.

Belediye Baskani Alihan Babat, halki hizmet etmek için bütün imkanlarini seferber ettiklerini söyledi.

Babat, "Bölgemizde dügün masraflari çok maalesef, baskan oldugum gün bir toplanti yaptik. Bir bildiri yayinladik. Bu bildirimizde dügünlerde altinlara kisitlama getirdik. Allah razi olsun herkes buna uyuyor. Kendimizde dügünlerde masraflar hafiflesin diye dügün yemeklerini ücretsiz dagittik. Iki ay öncesine kadar Sirnak merkezden aliyorduk yemekleri ama simdi mobil mutfak aracimizi getirdik. 3 bin kisilik yemek yapiyoruz. Su anda taziye yemeklerini de yapiyoruz. Taziye sahipleri yemek yapma durumunda degiller bu yüzden 3 ögün yemek hizmeti veriyoruz. Halkimiz için belediye olarak bu hizmetleri yapmak zorundayiz" dedi.

Baskan Babat daha önce saglik sorunlarindan dolayi il disina giden hastalarin otel masraflari, il disinda okuyan belde ögrencilerinin masraflari, üniversiteye hazirlanan ögrencilerin ihtiyaçlari gibi önemli konularda vatandaslara destek veriyordu.
Kaynak: İHA