Göçmen Kaçakçiligi Yapan Bir Kisi Tutuklandi

Adana’da göçmen kaçakçiligi yaptigi öne sürülen bir kisi tutuklanirken, zanlinin ifadesinde Adana’ya hale geldigini, yolda gördügü göçmenleri Allah rizasi içi aracina aldigini söyledigi ögrenildi.

Göçmen Kaçakçiligi Yapan Bir Kisi Tutuklandi
Adana Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügü ekipleri, ülkeye yasadisi yollarla giren göçmenlerin kente gelecegi bilgisine ulasti. Ekipler, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nda takibe aldiklari süpheli kamyoneti, uygulama noktasinda durdurdu. Soför Mahmut Günes’in (28) indirildigi kamyonetin kasasinda Afgan uyruklu 16 kaçak göçmen yakalandi. Kaçak göçmenlerin, 1800 dolar karsiliginda Yunanistan’a gitmek üzere ülkeye girdikleri, Sanliurfa’da ise Günes’in kamyonetine binip, Istanbul’a götürüldükleri belirlendi.

Gözaltina alinan süpheli Mahmut Günes, ifadesinde, “Sanliurfa’da sebzecilik yapiyorum. Mal almak için Adana’daki hale geliyordum. Araçtakiler, yoldayken el kaldirdi. Ben de Allah rizasi için aldim. Kim olduklarini bilmiyordum” dedi.

Islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Mahmut Günes, çikarildigi mahkemece tutuklandi. Kaçak göçmenler ise Adana Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.
Kaynak: İHA