Basaksehir'de Ebussuud Efendi Kütüphanesi Açiliyor

Hazirliklarin son asamaya geldigi Ebussuud Efendi Kütüphanesi’nde incelemelerde bulunan Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, “Gençlerimiz bir yandan ev sicakliginda keyifli vakit bir geçirecek, diger yandan kitap okuyacaklari harika bir mekâna sahip olacak” dedi.

Sehrin dört bir yaninda millet kiraathaneleri, kültür yasam parklari ve gençlik merkezlerini hizmete açan Basaksehir Belediyesi, egitime verdigi destegi kütüphanelerle taçlandiriyor. Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, Bahçesehir 1. Kisim Mahallesi’ndeki Ebussuud Efendi Camii’nin alt katinda kurulan Ebussuud Efendi Kütüphanesi’ndeki çalismalari yerinde inceledi.

“Kütüphanede 7 bin 500 eser yer alacak”

Kütüphanede son hazirliklari yaptiklarini ifade eden Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, “7 bin 500 eserin bulunacagi kütüphanemiz, kitap kurtlarimizi bekliyor. Gençlerimiz bir yandan ev sicakliginda keyifli vakit bir geçirecek, diger yandan kitap okuyacaklari harika bir mekâna sahip olacak” diye konustu.

“Gençlerin yeni bulusma noktasi olacak”

Basaksehir’de özellikle gençlerin kitap okuma aliskanligini daha da artirmayi amaçladiklarini belirten Baskan Kartoglu, “Gençlere en büyük tavsiyemiz okumalari ve arastirmalaridir. Ilmin, bilimin ve hayatin temelinde okumak vardir. Okumak, bir medeniyetin dogusu gibidir. Her sayfasinda ayri bir âlemi yasama hissidir. Okudugumuz bir cümle hayatimiza derin anlamlar katabilir, yasantimizi sil bastan degistirebilir. Ebussuud Efendi Kütüphanesi gençlerimizin yeni bulusma noktasi olacak.” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA