Muratpasa Belediyesi'nden Deprem Bölgesine Yardim Seferberligi
Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal, aralarinda is makinelerinin de bulundugu 12 araç ve 23 personelin AFAD koordinasyonunda deprem bölgesine gönderildigini söyledi. Ayrica içi battaniye ve isitici dolu ilk yardim kamyonu da bölgeye gitmek üzere yola çikti.

Bununla birlikte nakdi yardimlar için de Muratpasa Belediyesi Adalya Vakfi araciligiyla kampanya baslatildi. Ayrica Muratpasa Belediyesi’nin birlikte çalistigi GEA Arama Kurtarma insani yardim toplulugu da sabah saatlerinde AFAD koordinasyonunda bölgeye hareket etti.
Baskan Uysal da AFAD koordinasyonunda Kilis’te görevlendirilen ve yola çikmak üzere son hazirliklarini yapan 12 araç ve 23 personeli Fen Isleri Müdürlügü’nden ugurladi. Baskan Uysal, ekibe “Orada her seyimizle zor durumda olan, kayba ugrayan vatandaslarimizin yaninda olacagiz. Hep beraber bütün bu sikintilari atlatmak üzere millet olarak seferber olmak durumundayiz. Biz de Muratpasa olarak elimizden gelen her seyi yapmakla mükellefiz. Hepimize kolay gelsin. Hepinize kolay gelsin. Gözümüz, kulagimiz sizde olacak” diye seslendi.
Baskan Uysal, daha sonra yaptigi açiklamada “Türkiye’mizin dört bir tarafindan bölgemize çok siki, disiplinli, koordineli bir sekilde yardim ederek afet yaralarini önce arama kurtarma olmak üzere hizla sarmamiz gerekiyor. Büyük bir mücadelenin içine girmemiz gerekiyor” seklinde konustu.
Belediye olarak, Muratpasa’nin ve Antalya’nin yardim elini, gönlünü, samimi duygularini deprem bölgesine yardim olarak ulastirmak üzere haberi alir almaz harekette geçtiklerini ifade eden Baskan Uysal, sunlari söyledi:
“Katki veren bütün komsularimiza tesekkür ediyoruz. Yardim kampanyalarimiz devam edecek. Battaniye, çadir, uyku tulumu gibi ihtiyaçlar var. Çalismalarimiz önümüzdeki günlerde, haftalarda hatta aylarda da devam edecek. Milletimizin basi sag olsun, milletimize geçmis olsun. Türkiye’miz el ele, omuz omuza, hep beraber bu süreci atlatmak için elinden gelen her seyi yapacaktir ve atlatacaktir. Buna yürekten inaniyorum. Tekrar basimiz sag olsun, geçmis olsun.”
