Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Türkiye'nin Yolculugu Yeni Basladi'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Aydin’da tamamlanan yatirimlarin açilisi programina katilan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Türkiye’nin yeni yüzyil yolculugunun basladigini açikladi.

Ardindan 2071 dedi.
Erdogan simdi baska bir sey söylüyor. Hem de ne zaman, Avrupa soguktan donarken söylüyor. 2023, 2053, 2071 dedi, simdi de Türkiye 100 yili diyoruz. Kiymetli Aydinlilar altini çizerek söylemek istiyorum. Türkiye çok badireler atlatti. Insanlar maaslarini alabilmek için, insanlar aksamdan Ziraat Bankasi önünde kuyruga giriyordu. Hastaneden randevu alabilmek için gece yarisi battaniyeye sarilarak insanlar sira almaya çalisiyordu. Ancak zengin insanlar uçaga binebiliyordu. Ne oldu da 20 yildir Erdogan ile buraya gelindi. Petrol mü bulundu?
“Daglar teröristlerden temizlendi”
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, geçmiste her gün vatan evlatlarinin 5-10 tabut ile geldigi ülkeyi bugün o daglardan teröristleri temizlediklerini söyledi.
Soylu, “Bugün terörle mücadele ediyoruz. Elin ogluna avuç açmiyoruz. Amerika’ya avuç açmiyoruz. Türkiye bunu nasil basardi? Avrupa pandemide yaslilarin ölüme terk ederken, Erdogan’in yaptigi sehir hastaneler bütün dünyaya örnek oldu. Vatan evlatlarinin 5 tane, 10 tane sehit tabutlari ile geldigi bu ülkede daglar teröristlerden temizlendi. Ulasim Avrupa’nin parmak isirdigi sekle geldi. Ben Istanbul’da büyüdüm. Dedem bizi Cuma günleri çesitli camilere götürürdü. Hem Müslümanligi, hem de 600 yil dünyayi sömürmeden yöneten Osmanliyi anlatirdi. ‘Ayasofya’da Insallah size namaz kilmak nasip olur’ diye dua ederdi. Allah’a hamdolsun bugün nasip oldu. Erdogan sadece ATAK helikopteri degil, hasta adam dedikleri ülkeyi, Amerika’nin tahammül edemedigi devrimleri de yapti. Dindar olan dindarim dedi, Aleviyim diyen Aleviyim diyebildi. Her ona saldirmak istediklerinde Menderes ile fotografini yan yana koyup ‘senin de sonun böyle oyacak’ dediler. Ama korkmadi. Niye biliyor musunuz? Arkasinda mangal yürekli bir Türk milleti var da ondan. Allah sizden razi olsun. Bugün aslinda baska bir yerde olacaktim, ama hemsehrilerim Aydinlilara hislerimi söylemek için geldim. Erdogan’a sahip çiktiginiz için Allah sizden razi olsun”
“Türkiye’nin yolculugu yeni basladi”
Içisleri bakani Soylu, “Kiliçdaroglu’nu taniyor musunuz? Amerika’nin talimati ile tezkereye ‘hayir’ dedi.
Niçin? Çünkü PKK-PYD orda olsun istediler. Apo’nun eski arkadasini kendine danisman yapti. Ay-Yildizli bayragi kaldirdilar. Niçin? Masanin altinda PKK ile is tutuyorlar. Bunlar çürük domates. Buradan sikayet ediyorum polisimiz ve kahraman Mehmetçik adina. Türk polisi, askeri uyusturucu ticareti yapiyor diyor. Yaziklar olsun. Daglari tertemiz yaptik. Terör bitirdik. Ondan intikam almak istiyor. Bir de Babacan var. Ali Babacan Anayasadan Türklügü çikaracaklarini söylüyor. Yapamazsiniz. Bir de Meral Aksener var. Geçen gün Diyarbakir’a gitti. PKK ile is tutmaya çalisanlari Allah hiç bir zaman mutlu mesut etmemistir. Ne dedi biliyor musunuz? ‘Artik bu kan dökme bitsin’ dedi.
Kim kan dökücü? Polis mi Asker mi? Sen polisi askeri kan dökücü dersen, bu millet senden bunun hesabini sorar. Menderes diyarindan, Efeler diyarindan sesleniyorum. 14 Mayis’ta bunlari haddine bildirecek misiniz? Biz büyük bir yolculuga çiktik ancak Türkiye’nin yolculugu yeni basladi.
Bir araba yaptik çildiriyorlar. Terör temizlendi. Gabar’da petrol, Bingöl Genç’e demir çikti. Allah’a hamd olsun bize Tayyip Erdogan, 6’li masaya da Kiliçdaroglu düstü. Erdogan’i Türkiye yüzyilinda Türkiye’nin lideri olarak sandiklardan çikarmaya hazir misiniz? Atacaginiz her oy rahmetli Menderes’i asanlardan ve astiranlara atacaginiz Osmanli tokadi olacaktir” dedi.
