Ordu-Giresun Havalimani'na Isikli Samandira Konumlandirildi

Kiyi Emniyeti Genel Müdürlügü tarafindan, Ordu-Giresun Havalimani’nin dogu ve bati uçlarina, denizciler için isikli samandira sistemi konumlandirildi.

Ordu-Giresun Havalimani'na Isikli Samandira Konumlandirildi
Türkiye’nin denize dolgu sistemiyle hayata geçirilen ilk havalimani olma unvanini tasiyan Ordu-Giresun Havalimani, 22 Mayis 2015 tarihinde hizmete açildi. Ayni zamanda balikçilik sektörünün de yaygin oldugu iki ilde, Kiyi Emniyeti Genel Müdürlügü tarafindan havalimaninin deniz kisminin dogu ve bati kisimlarina, denizciler için isikli samandira konumlandirildi.

Denizciler tarafindan seyir yardimcilari olarak kullanilan, deniz dibine bagli yüzer hazneler olan bilinen samandiralar, denizdeki herhangi bir tehlikeyi, mevcut bir batigi veya kayalik siglik gibi tehlike arz eden bir mevki isaretlemek, bu sekilde takip edilmesi gereken rotayi belirlemek için kullaniliyor. Ikaz isareti vermek için kullanilan isikli samandiralar, Ordu Giresun Havalimani’nin 2 uç kismina konumlandirildi.

Kiyi Emniyeti Genel Müdürlügü’nün sosyal medya hesaplarindan yapilan paylasimda, “Ordu-Giresun Havalimani 1 nolu bati ucu, 2 nolu dogu ucu isikli samandirasi, mevkiinde konumlandirilarak denizcilerimizin hizmetine sunulmustur” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA