Sehir Hayatindan Sikildi, 10 Yasinda Köyde Yasamaya Basladi

Rize’de 10 yasinda sehir hayatindan sikilip köy hayatini yasamayi seçen genç, 9 yildir memnun sekilde yasamini sürdürüyor.

Sehir Hayatindan Sikildi, 10 Yasinda Köyde Yasamaya Basladi
Rize’nin Hemsin ilçesine bagli Leventköy Demirciler Mahallesi’nde yasayan 19 yasindaki Arif Erdem Bayraktar, 10 yasinda iken köyde babaannesiyle beraber yaptigi isleri seyrederek köy hayatini benimsedi. Köy hayatini sehir hayatindan daha çok seven Bayraktar, daha sonrasinda ise köyde babaannesinin yaninda yasamaya basladi.

Bayraktar, köyde tarim ve hayvancilik islerini yaparak geçimini sagliyor. Bayraktar, islerini daha da büyüterek kendisinin ürettigi süt ve süt ürünlerini tüm Türkiye’ye tanitmak istiyor.

"Köy hayatini sanal ve sosyal hayattan nefret ettigim için seçtim"

Köy ve hayvanlari çok sevdigini belirten Arif Erdem Bayraktar, "9 yildir köyde yasiyorum. Köy hayatini sanal ve sosyal hayattan nefret ettigim için seçtim. Burada ineklerimle, tarimla, gezmeyle ve dogayla iç içe yasiyorum. Köyü ve hayvanlari sevdigim için bu hayati seçtim. 10 yasindaydim, o zamanlarda tarim ve hayvanlari çok seviyordum. Benim kafeslerde evcil hayvanlarim vardi. Daha sonra Çayeli’nde arka bahçemizde bir tavuk besledik. Sonrasinda da köye tasindim. Babaannem de köyde yalnizdi, onunla beraber yasamaya basladim. Annem babam Çayeli’nde beraber yasiyorlar, ben ise burada babaannemle yasiyorum. Köy ve babaannem bana daha yakin geldi" ifadelerini kullandi.

"Oldugumuz gibi degil de özenti hayati yasiyoruz"

Gençlerin olduklari gibi yasamalarini baskalarinin hayatini özenerek yasamamalari gerektigini ifade eden Bayraktar, "Benim gençlere bir genç olarak tavsiyem sudur, herkes sevdigi isi yapar ama günümüzde daha çok özenti hayati yasiyoruz. Oldugumuz gibi degil de özenti hayati yasiyoruz. Biri ne yapiyorsa onlarin pesinden gidiyorlar. Insanlar içlerinden geleni degil de daha çok gördüklerini yapiyorlar. Herkes kendi hayatini seçmeli" dedi.



"Yaptigim ürünleri bütün Türkiye’ye, bütün dünyaya tanitmak istiyorum"

Köyde dogal yaptigi ürünleri bütün Türkiye’ye ve dünyaya tanitmayi hedefledigini belirten Bayraktar, "Ileri zamanda büyük çapli hayvancilik, organik tarim ve aricilik yapmayi düsünüyorum. Hayvanlarimin sütüyle yaptigim ürünleri bütün Türkiye’ye, bütün dünyaya tanitmak istiyorum. Organik, katkisiz ve organik vadide yetisen ürünlerimizi herkese tanitmak istiyorum çünkü artik her sey sunilesti. Insanlarin daha çok organik beslenmesini istiyorum" seklinde konustu.



"O olmasa ben ayakta duramam"

19 yasindaki gencin köydeki akrabasi olan Yadigar Geçim ise, "Ondan çok memnunum. O olmasa ben ayakta duramam. Odur beni ayakta tutan. Temiz kalpli, iyi biridir ama degeri biçilmemis. Herkese de iyiligi vardir. Herkese de yardimci olur ama kimse bilmiyor" diye konustu.

Kaynak: İHA