Kizilay, Malatya'da Depremzedeler Için Sosyal Market Açti

Kahramanmaras merkezli yasanan depremlerin ardindan depremden etkilenen illerden olan Malatya’da Türk Kizilay’i tarafindan açilan sosyal market depremzedelere ücretsiz hizmet sunuyor.

Kizilay, Malatya'da Depremzedeler Için Sosyal Market Açti
Kahramanmaras merkezli depremin ardindan vatandaslarin ihtiyaçlarinin gidermek için çalismalar sürüyor. Bu çerçevede Türk Kizilay’i tarafindan, deprem bölgesi Malatya’da, gida, giyim, hijyen malzemesi gibi günlük ihtiyaçlarinin ücretsiz karsilandigi sosyal market açildi.

Türk Kizilay Insani Yardim Sorumlusu Malatya Ekip Baskani Elif Taskin Aytekin, depremzedelerin ihtiyaçlarini ücretsiz giderebilmeleri için Yesilyurt Belediyesi ile isbirligi içerisinde sosyal market açtiklarini söyledi.

Aytekin, depremzedelerin ihtiyaçlari olan gida, hijyen ve çocuk bakim setini alabileceklerini belirterek, “Sosyal markette tüm depremzede vatandaslarimiz buraya geldikten sonra kayit sürecinden geçiyorlar. Kayit sürecinden sonra kendilerine bir kart veriyoruz. Bu kart tanimlandiktan sonra ihtiyaç dogrultusunda kendilerine gida, hijyen ve çocuk bakim seti takdim ediyoruz. Gida setinde temel ihtiyaç malzemeleri var. Kuru gida, çay, zeytin, yag, seker, pirinç, kuru baklagiller ve buna benzer temel ihtiyaç malzemeleri var. Hijyen setimizde bulasik deterjani, temizlik malzemeleri, tuvalet kagidi, islak mendil gibi hijyenik malzemeler ve kisisel bakim malzemeleri var. Çocuk bakim setimizde de çocuk bezi, çocuk mamasi ve çocugun yasina uygun özel ürünleri gelen bagislar dogrultusunda takdim ediyoruz” dedi.

Ihtiyaç malzemelerinin gönüllüler tarafindan paketlenerek depremzedelere verildigine deginen Aytekin, “ Gida setinde temel ihtiyaç malzemeleri var. Kuru gida, çay, zeytin, yag, seker, pirinç, kuru baklagiller ve buna benzer temel ihtiyaç malzemeleri var. Hijyen setimizde bulasik deterjani, temizlik malzemeleri, tuvalet kagidi, islak mendil gibi hijyenik malzemeler ve kisisel bakim malzemeleri var. Çocuk bakim setimizde de çocuk bezi, çocuk mamasi ve çocugun yasina uygun özel ürünleri gelen bagislar dogrultusunda takdim ediyoruz. Hizmetimizi saat 09.00 ile 16.00 arasinda sürdürüyoruz. Kizilay gönüllülerimiz burada seferber halinde paketlerin hazirlanmasi, gelen bagislarin en iyi sekilde degerlendirilerek ihtiyaç sahiplerine ulastirilmasi için çalismalara devam ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA