Ana Sinifi Ögrencileri Pizza Ve Gezi Paralarini Depremzede Çocuklara Bagisladi

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki ana sinifi ögrencileri, pizza ve gezi için kumbaralarinda biriktirdikleri paralari depremzede çocuklara oyuncak alinmasi için bagisladi.

Ana Sinifi Ögrencileri Pizza Ve Gezi Paralarini Depremzede Çocuklara Bagisladi
Kahramanmaras merkezli ve 11 ili etkileyen depremler nedeniyle Bitlis’ten depremzedelere yardim kampanyalari devam ederken, 7’den 70’e herkesin seferber oldugu yardim çalismalarinda çocuklarin duyarliligi ise herkese örnek oluyor. Ahlat ilçesinde bulunan Vakifbank Ilkokulu Ana Sinifi ögrencileri de pizza yemek ve gezi için kumbaralarinda biriktirdikleri paralari deprem bölgesindeki akranlarina oyuncaklar alinmasi için bagisladi. Ana sinifi ögretmenlerinin öncülük ettigi bu anlamli bagistan haberdar olan veliler ve ögretmenler de kampanyaya destek verdi.

Vakifbank Ilkokulu Ana Sinifi ögretmeni Sibel Aladag, deprem bölgesindeki çocuklara moral ve yanlarinda olduklarini hissettirmek adina böyle bir bagista bulunduklarini söyledi.

Aladag, "Sinifimizda çocuklarla Yerli Mali Haftasi’nda kumbara yapmistik. Bu kumbaralarda topladigimiz paralarla pizza alacaktik. Ama daha sonra ülkemizin basina deprem felaketi geldigi için oradaki çocuklarin oyuncak ihtiyaci oldugunu düsündügümüzden sinifimizdaki kumbaralarda topladigimiz paralari oradaki çocuklara oyuncak alinmasi için bagislamaya karar verdik. Kumbaramizda çok cüzi bir miktarda paramiz vardi ama bizim bagis yapacagimizi duyan ögretmen arkadaslarimiz ve velilerimiz de çok destek oldular ve toplanan paralari depremzede çocuklara oyuncak almak için bagisliyoruz. Milletimize çok geçmis olsun. Insallah bir daha böyle bir felaket yasamayiz" dedi.

Ana sinifi ögretmeni Kübra Nur Kiliç ise deprem felaketinden sonra çocuklarin üzüntülerini kendileriyle paylastigini ifade ederek, "Kendi aralarindaki konusmalarda bundan bahsediyorlardi. Onlarin stresini azaltmak adina hikayeler okuduk, etkinlikler yaptik. Çocuklarimizin deprem bölgesindeki çocuklara yardim etmek için çok istekli olduklarini fark ettik. Sinifimizda kumbaramiz vardi. Pizza yemek ve gezilere gitmek için kendi aramizda paralar topluyorduk. Çocuklar bu kumbaradaki paralarla deprem bölgesindeki çocuklarin yüzünü güldürmek istediklerini söylediler. Biz de böyle bir kampanya baslattik. Okuldaki ögretmenlerimiz ve velilerimizde sag olsunlar destek oldular. Biz de deprem bölgesindeki çocuklarimizin yüzünü güldürmek için kumbaralarimizdaki paralari bagislamaya karar verdik" diye konustu.

Kaynak: İHA