Elazig'da Sicak Yemekler Depremzedeler Için Kayniyor

Kahramanmaras merkezli depremler sonrasi evlerini terk etmek zorunda kalan yaklasik bin 700 civari afetzede Elazig Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’ne bagli yurtlarda kaliyor. Burada yemekler 3 ögün depremzedeler için kayniyor.

Elazig'da Sicak Yemekler Depremzedeler Için Kayniyor
Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremler sonrasinda depremzedeler Elazig Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesindeki yurtlarda agirlanmaya baslandi. Ahmet Kabakli Ögrenci Yurdunda bin 700’ü askin depremzede kalirken yemekhanede 23 personel ve 2 diyetisyen görev yapiyor. Günlük olarak sabah kahvaltisi, öglen yemegi ve aksam yemegi olarak hazirlayip servis ediliyor. Isleticinin rehberlik ve denetimi yine il müdürlügü nezdinde gerçeklestiriliyor.

Elazig Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamada, “Depremin merkez üssü olan Kahramanmaras ve depremin etkiledigi çevre illerden gelen depremzedelerimizin beslenme ihtiyaçlarini giderme konusunda il müdürlügümüz olarak gereken gayreti gösteriyoruz. Günlük olarak 3 ögünde de bin 700 kisilik hazirlik söz konusu ve burada personellerimizin ve isleticilerimizin ciddi emekleri var, yeme içme zamaninin disinda da hijyen açisindan yemekhane temizligi yapiliyor. Büyük bir emek ve gayret var, misafirlerimizin depremzede olmasi ekstra hassasiyet istiyor bizler de kurum olarak tüm yogunlugumuzu buraya aktariyoruz. Insallah bu zor süreci de hep birlikte atlatacagiz” denildi.
Kaynak: İHA