Vali Epcim Açiklamasi '21 Subat 1918 Inancin, Kararliligin, Azmin, Birlik Olmanin, Yeniden Dogmanin Tarihidir'

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt’un düsman isgalinden kurtulusunun 105. yil dönümü dolayisiyla bir kutlama mesaji yayimladi.

Vali Epcim Açiklamasi '21 Subat 1918 Inancin, Kararliligin, Azmin, Birlik Olmanin, Yeniden Dogmanin Tarihidir'
Vali Epcim, kutlama mesajinda su ifadelere yer verdi:

“21 Subat 1918’de meyvesini veren ve Bayburt’umuzun Ermeni mezaliminden kurtulusuyla sonuçlanan bu kahramanlik destani, sadece geçmisimizin aziz hatirasi olmaktan öte bir tarih ve kültür suurudur. Dede Korkut diyarinda yazilan bu kahramanlik destani, milli tarihimizin kaydettigi en önemli ve en sanli mücadeleden biridir. Bu mücadele; toplum olarak yakilmis, yikilmis, istila edilmis bir cografya üzerinde yeniden dirilisimizin ifadesidir.

21 Subat 1918, inancin, kararliligin, azmin, birlik olmanin, yeniden dogmanin tarihidir. Vatan için siper edilmis gögüslerin, kadiniyla erkegiyle, çocuguyla birlesmis yüreklerin ve bagimsizlik yolunda kenetlenmis ellerin tarihidir.

Asirlardir nice badirelerde birbirine kenetlenen milletimiz o gün ki sartlarda düsmana geçit vermemis, bugün de yasadigimiz deprem felaketinde kenetlenerek birlik olmus ve tüm zorluklara gögüs germistir. Bilinmelidir ki geçmisten aldigimiz ilhamla, milletçe, sehitlerimizin bize biraktigi mukaddes emanetin sorumlulugunun idraki içinde olarak, her geçen gün ayni suur ve inançla ülkemizi muasir medeniyet seviyesinden daha da yükseklere tasima kararliligini göstermeliyiz.

Bu vesileyle tüm hemserilerimizin 21 Subat kurtulus gününü tebrik ediyor, sehitlerimize, ebediyete intikal etmis gazilerimize ve geçtigimiz günlerde ülkemizin yasadigi büyük deprem felaketi nedeniyle hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allahtan rahmet diliyorum. Milletimizin basi sag olsun."
Kaynak: İHA