Bitlis'ten Deprem Bölgelerine 120 Tir Yardim Gönderildi

Bitlis’ten Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen illere su ana kadar 120 tir yardim gönderildi.

Bitlis'ten Deprem Bölgelerine 120 Tir Yardim Gönderildi
Türkiye, son yüzyilin en büyük deprem felaketlerinden biri olarak gösterilen 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerin açtigi yaralari sarmak için seferber oldu. Bu büyük felaketle ilgili Bitlis Valiligi koordinesinde sehirde de genis çerçeveli bir yardim seferberligi baslatti. Valilik ve belediyenin öncülügünden baslatilan kampanya çerçevesinde vatandaslar bebek bezi, battaniye, elektrikli isitici, temizlik ürünleri, kuru gida ve birçok malzemeyi yardim noktalarina ulastirdi.

Depremlerin meydana geldigi ilk günden itibaren Bitlis merkez ve 6 ilçesinde kamu kurum ve kuruluslar, sivil toplum örgütleri (STK) ve vatandaslar adeta seferberlik ilan ederek depremzede vatandaslara yardim ediyorlar.

Bitlis Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Behzat Dayan, 6 Subat’ta meydana gelen depremle ilgili Bitlis Valiligi ve belediye koordinesinde hemen yardimlara basladiklarini belirterek, “Bitlis’ten bu güne kadar özellikle Adiyaman ve Malatya illerine 7 tiri su olmak üzere 15 tir yasam malzemesi gönderdik. Bunun yani sira 4 gün boyunca 50 binden fazla sicak ekmek gönderdik. Il genelinde ise simdiye kadar 120 tir yasam malzemesi desteginde bulunuldu. Ilimize gelen depremzedeler yurtlar ve evlere yerlestirildi. Yine valilik ve belediye kontrolünde bu vatandaslarimizin ihtiyaçlari da görülüyor” diye konustu.

Kaynak: İHA