Akdagmadeni'nde Depremzedeler Için Ihtiyaç Magazasi Kuruldu

Kahramanmaras merkezli depremlerden sonra tüm olanaklarini afetzedeler için seferber eden vatandaslarin destekleri ve Akdagmadeni Belediyesi’nin imkanlariyla Sehit Mehmet Köklü Parkinda olusturulan magazada depremzede vatandaslarin ihtiyaçlari karsilaniyor.

Akdagmadeni'nde Depremzedeler Için Ihtiyaç Magazasi Kuruldu
Yozgat’in Akdagmadeni ilçesinde vatandaslarin getirdigi yeni kiyafetler, hijyen malzemeleri, ev esyalari ve çesitli ihtiyaç ürünleri, yas guruplari, bedenleri, kadin ve erkek reyonlari olarak ayrilarak magaza konseptiyle olusturulan ihtiyaç magazasi depremden etkilenen vatandaslara ücretsiz hizmet vermeye basladi.

Tüm ihtiyaçlari karsilaniyor

Kurulan ihtiyaç magazasindan Akdagmadeni’ni tercih eden depremzede vatandaslarin faydalandigini belirten Belediye Baskani Nezih Yalçin, “Misafirlerimizin ilçemize gelmesiyle hazirliklarina basladigimiz çalismalar sonrasinda ‘Ihtiyaç Magazasi’ni hayata geçirdik. Deprem bölgesinden gelen kardeslerimiz evlerinden çikarken hiçbir kisisel ihtiyaçlarini almadilar. Yasanan bu üzücü durumdan sonra yaptigimiz çagriyla depremzede vatandaslarimizin ihtiyaci olabilecek ev esyasi, giyim ve farkli ihtiyaçlar gurur ve övünç kaynagimiz Akdagmadeni halkindan geliyor. Hangi istegi belirttiysek aninda geri dönüsler oldu. Gayretiyle yekvücut oldugumuzu bir kez daha gösteren tüm kardeslerimizden Rabbim razi olsun.” dedi.

Yardim kampanyamiz devam ediyor

Yardim kampanyasinin devam ettigini de hatirlatan Baskan Yalçin, “Depremden hemen sonra baslayan çalismalar neticesinde, ertesi gün toplamda 20 yardim malzemesi tasiyan tir, 2 is makinasi, 11 yerel destek ekibi, 5 teknik personel, 15 AFAD gönüllüsü toplamda 31 personel ile bölgedeydik. Ilerleyen günlerde gerek köylerimizden gerek vatandaslarimizin kisisel yardimlariyla onlarca aracimiz deprem bölgelerine yasam malzemesi ve yakacak odun ulastirdi. Bundan sonraki süreçte de yardimlari almayi koordine edip ihtiyaç duyulan bölgelere ulastirmaya devam edecegiz. Vatandaslarimizin yapacaklari yardimlar bizlere ulasmalari halinde ekiplerimiz tarafindan aliniyor ve gerekli tasnif islemleri yapildiktan sonra ihtiyaç sahiplerine gönderiliyor. Onlarin ihtiyaçlarinin karsilanmasi noktasinda elimizden ne geliyorsa yapiyoruz ve desteklerimiz hayat normale dönene kadar devam edecek.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA