Depremin Vurdugu Malatya'da, Çocuklarin Çadir Kent Yasami

Depremin vurdugu Malatya’da yaralar sarilmaya devam ederken, kurulan çadir kentlerde de yasam sürüyor. Çadirda kalan ailelerin çocuklari da oyunlar oynayarak günlerini geçirmeye çalisiyor.

Depremin Vurdugu Malatya'da, Çocuklarin Çadir Kent Yasami
Kahramanmaras merkezli meydana gelen 2 büyük deprem, 11 ilde yikima neden oldu. Asrin felaketinde binlerce insan hayatini kaybederken, yine binlercesi yaralandi. Deprem nedeniyle bazi evler çöktü, birçok ev ise hasar gördü. Hasar gören evlerinde kalamayan aileler için kent genelinde kurulan çadir kentlerle birlikte birçok geçici barinma alanlari olusturuldu. Ilk andan itibaren kurulan çadir kentlere yerlestirilen aileler için kalici barinma yerleri yapilmasi için hizli bir sekilde çalisma baslatildi. Her türlü imkanin saglanmaya basladigi çadir kentlerde, ailelere 3 ögün yemek verilirken, çocuklar için de her türlü ihtiyaç düsünülüyor. Malatya Kültür ve Kongre merkezinde AFAD ve Kizilay tarafindan kurulan çadir kentte çocuklar, hem yeni arkadaslar ediniyor, hem de parklar ve dagitilan oyuncaklarla oynayarak günlerini geçiriyor. Öte yandan emniyet ekipleri de her türlü güvenlik tedbirini de alarak ailelere yardimci oluyor.

"Güzel etkinlikler var"

Çadir kentte yasamaya devam ettiklerini belirten çocuklardan Ibrahim Halil Sert, “Depremden dolayi birkaç haftadir buradayiz. Sag olsun burada abiler ve ablalar ile AFAD bize yardimci oluyorlar. Gezici kütüphane, Nasrettin Hoca ve Psikososyal destek ekipleri var bize her daim yardim ediyorlar. Gezici sinema da geldi, oyuncak dagitip bizi eglendiriyorlar ” dedi.



"Bizleri mutlu etmeye çalisiyorlar"

Yeni arkadaslar edindigini söyleyen Hüseyin Erol, “Birkaç haftadir burada bariniyoruz. Depremden dolayi hem psikolojik açidan hem de maddi açidan çok kisi bizde zarar gördük. Çadir kente yerlestik burada yeni arkadaslar tanidik. Burada kardeslerimizin ve kendimizin bu zorlu süreçte kendimize gelebilmemiz için belirli yerler var. AFAD, Psikososyal çadirlar, Gezici kütüphanedeki görevlilerin hepsi elinden geldigi kadar yardim edip bizleri mutlu etmeye çalisiyorlar. Kendilerinden Allah razi olsun. Burada yeni arkadaslar edindim” ifadelerini kullandi.

Çocuklardan Ayaz Kiliç, “Futbol, saklambaç ve yerden yüksek oynayarak vakit geçiriyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA