Yüksekovali Kardeslerden Depremzedelere Anlamli Bagis

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yasayan Nazar (11), Mazlum (10) ve Medine (6) Erhan isimli kardesler, biriktirdikleri harçliklarini AFAD’in banka hesabina aktararak yetkililere dekontunu teslim ettiler.

Yüksekovali Kardeslerden Depremzedelere Anlamli Bagis
Asrin felaketinin yasandigi merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesi olan 7.7’lik deprem Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazig’i vurmasiyla on binlerce kisi hayatini kaybederken, tüm Türkiye’yi yasa bogdu. 11 ilin hasar görmesiyle tüm Türkiye’de depremzedelere yardim seferberligi yapmaya basladi.

Yüksekova ilçesine bagli Esenyurt Mahallesinde yasayan Nazar (11), Mazlum (10) ve Medine (6) Erhan isimli kardesler, biriktirdikleri okul harçliklarini depremzedelere göndermek için babalarinin vasitasiyla bankadan AFAD’in hesabina yatirildi. Baba Abdulhaluk Erhan bankadan aldigi dekontu, çocuklariyla beraber Yüksekova Kaymakami Ömer Çimsit’e teslim ettiler. Makamda bir süre oturan Erhan ailesine Yüksekova Kaymakami Ömer Çimsit, çocuklarin böyle anmali ve duyarligindan dolayi hepsine tek tek tek tesekkür etti. Çocuklarinin bu davranisi kendisi için herseye deger oldugunu ifade eden baba Abdulhaluk Erhan, ‘’Çocuklarim topladiklari harçliklarini depremzedelere bagisladilar. Ben onlarin adina çok sevindim çünkü böyle bir günde davranislari herkese örnek olur insallah. Allah bu aciyi kimseye yasatmasin insallah. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum hepimizin basi sagolsun’’ dedi.

Bugün çok mutlu olduklarini ifade eden Nazar Erhan, ‘’Depremzede kardeslerimize çok üzülüyoruz. Onlara çok üzülüyoruz. Bizde kardeslerle beraber harçliklarimizi depremzede kardeslerimize gönderdik. Elimizde geldikçe onlara yardim edecegiz ve onlarin yaninda olacagiz. Sagolsun babamiz da bizim harçliklarimizi bankadan yatirarak yetkililere teslim ettik’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA