Fabrika Gibi Liseden Deprem Bölgesine Hijyen Malzemesi

Samsun Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi(MTAL), okulda üretilen hijyen malzemelerini depremden etkilenen illere gönderiyor.

Fabrika Gibi Liseden Deprem Bölgesine Hijyen Malzemesi
Kahramanmaras merkezli meydana gelen 7.6 ve 7.7 büyüklügündeki 2 deprem, bölgede büyük yikima yol açti. 50 binden fazla binanin enkaza döndügü bölgede yetkili kurumlar temizlik malzemesine ihtiyaç oldugunu duyurdu. Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafindan kimya teknolojisi alaninda üretilen yüzey temizleyicisi, sivi el sabunu, bulasik deterjani ve çamasir suyu gibi malzemeler depremden etkilenen illere ulastirildi.

Ögretmenlerin katkisiyla 6 ton kömür, seyyar tuvalet ve nakdi yardimin yaninda gida desteginde de bulunduklarini açiklayan Atakum MTAL Müdürü Melek Çelebi, “Deprem bölgesine ilk 3 gün toplam 1 ton temizlik ve hijyen malzemesi gönderdik. Günlük 40 ton üretimimiz var ama bu ürünlerin paketlenmesi biraz zaman aliyor. O yüzden haftada 2 tiri çikarabiliyoruz. Bu da normal sartlarda tirlar 20 ton ürün aldigindan haftada 40 tonluk malzemeyi sevkiyata hazir hale getirebilecegimizi gösteriyor. Eger ürünleri 30 litre olarak ambalajlarsak bir tira 30 ton malzeme yükleyebiliriz. Bu da haftada 60 tonluk malzeme sevkiyati yapabiliriz anlamina geliyor. Biz Atakum MTAL olarak, ihtiyaç dahilinde bizden istenirse haftada 40 veya 60 ton malzemeyi sevkiyata hazir hale getirebiliriz” dedi.

Fabrika gibi çalisan okul, birçok ildeki kamu kurumuna temizlik ve hijyen malzemesi tedarik ettiginden okulun kimya teknolojisi bölümündeki imalat durmaksizin devam ediyor.
Kaynak: İHA