Mus Ekibinden Depremzede Çocuklara Sosyal Destek

Kahramanmaras Nurhak ilçe koordinatörü olarak görevlendirilen Mus Valisi Ilker Gündüzöz, ilçedeki temel ihtiyaçlarin yani sira çadir kentlerde geçici olarak konaklayan çocuklarin moral motivasyonunu yükseltmek amaciyla sosyal etkinlikler düzenlenmesini sagliyor.

Mus Ekibinden Depremzede Çocuklara Sosyal Destek
Mus Valiligi, “asrin felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Nurhak ilçesindeki depremzede çocuklarin psikolojik rehabilitasyonu için gençlik merkezindeki gönüllü gençlerin destegi ile çesitli etkinlikler düzenliyor. Çadir kentleri gezerek çocuklara çesitli etkinlikler düzenleyen gençlik liderleri ve gönüllü gençler, onlarla oyunlar oynayip çesitli hediyeler dagitti.

Çadirlarda geçici olarak misafir edilen çocuklara, düzenlenen etkinliklerle keyif dolu bir gün yasatildi. Ayrica, çadirlarda barinan vatandaslar ve çocuklarin kisisel bakim ve tiraslari da görevlendirilen berberler tarafindan yapildi.

Depremzede çocuklardan Zeynep, “Bugün agabeylerimiz ve ablalarimiz bize balonlar verdiler, yüzümüzü boyadilar, çikolatalar verdiler, oyunlar oynadik. Çok güzel bir gündü. Ben çadirda oturup oturup sikilirken agabeyler, ablalar geldi oyun oynadik” dedi.



Gönüllü gençlerden Mert Kayadelen ise vatandaslarin yaralarini bir an önce sarmak için çesitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “Buraya Mus Valiligi Gençlik Merkezinin genç gönüllüleri olarak geldik. Çocuklarimizi geçici olarak mutlu etmeyi sagladik. Çocuklarimizla oyunlar oynadik, onlarla resim yaptik ve çok güzel vakit geçirdik. Elimizden geldigince ihtiyaçlarini gidermeye çalistik. Oyuncaklar getirdik onlara. Elimizden geldigince diger bölgeleri de gezecegiz. Burasi depremden etkilenen bir bölge. Maalesef çocuklarimiz üzgün. Elimizden geldigince hep beraber vatandaslarimizin yaralarini sarmaya çalisiyoruz. Hem gençlerle hem yaslilarimizla hem de çocuklarla güzel vakit geçirmeye çalisiyoruz. Çocuklarin gönlüne dokunup, onlari mutlu etmeye çalisiyoruz. Psikolojilerine destek oluyoruz. Gayet güzel bir gün geçirdik” ifadelerini kullandi.

Çadirda geçici olarak barinan vatandaslardan Ayse Güldag da “Mus Valiliginden buraya genç kadinlar ve erkekler geldiler. Burada çocuklarimizi oynattilar, oyuncaklar verdiler, bayagi ilgilendiler. Allah razi olsun. Bize buralarda çok iyi bakiyorlar” diye konustu.

Çadirda geçici olarak barinan vatandaslardan Hanim Yilmaz ise “Mus Valiligi Gençlik Merkezinden geldiler ve bize çok yardimci oldular. Çocuklarimiza oyuncaklar getirdiler, balon getirdiler. Psikolojimiz açisindan çok iyi oldu. Çok tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA