Pendik'te Yardim Tiri Görevlisine Silahla Ates Açan Süpheli Tutuklandi

Pendik’te deprem yardimlari yüklenen tirin görevlisini, yolu kapattigi gerekçesiyle çikan kavgada silahla yaralayan süpheli tutuklandi. Süpheli hakimlikteki sorgusunda, “Soförle yol verme konusunda inatlastik. Kafam atinca silahi çektim” dedi.

Pendik Fevzi Çakmak Mahallesi’nde dün aksam saatlerinde meydana gelen olayda, deprem bölgesine gönderilmek üzere hazirlanan yardim malzemelerinin tira yüklendigi sirada, lüks otomobil sürücüsü Ömer A. ile yanindaki sahis, tirin yanindaki kisilerle yol kapatma meselesi yüzünden tartismisti. Bir süre sonra plakasini söktükleri otomobille olay yerine gelen süphelilerden Ömer A., silahiyla tirin yaninda bulunan görevli Murat E.’ye kursun yagdirmisti. Bacagindan yaralanan Murat E. hastaneye kaldirilirken, olayin ardindan kaçan süpheliler ise gözaltina alinmisti.

“Kafam atinca silahi çektim, mermiyi agzina verdim”

Ömer A., emniyetteki islemlerinin ardindan Kartaldaki Anadolu Adalet Sarayina sevk edildi. Süpheli hakimlikteki sorgusunda, “Olay günü yolun kapali oldugunu gördüm, karsidaki soförle yol verme konusunda inatlastik, o ara agiz dalasimiz oldu. Daha sonra araçlardan indik, olay yerinin yani dernekmis, kalabalik vardi. Ben de kafam atinca silahi çektim, mermiyi agzina verdim. Sikayetçi de oradaki kalabalik grubun içindeydi. Sikayetçinin içinde bulundugu grup küfür etti. Üzerime geldiler, sikayetçi üzerime gelmeye devam edince yere dogru ates ettim. Üzerime gelmemeleri için siktim, kastim yoktur. Bir anlamda kendimi kalabaliktan korumak için ates ettim, pismanim, serbest kalmayi talep ederim” dedi.

Anadolu Sulh Ceza Hakimligi, süpheli Ömer A.’nin “silahla kasten yaralama” suçundan tutuklanmasina karar verdi.
Kaynak: İHA