OSMEK Kursiyerlerinden Depremzedeler Için Dayanisma

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kurslari (OSMEK) bünyesinde faaliyet gösteren el sanatlari kursiyerleri, Kahramanmaras basta olmak üzere 10 ilde büyük yikimlara neden olan depremin yaralarini sarabilmek için atki, bere, eldiven gibi çesitli ürünler örüyor.

OSMEK Kursiyerlerinden Depremzedeler Için Dayanisma
Türkiye’yi yasa bogan depremin ilk yasandigi günden beri destegini esirgemeyen Osmangazi Belediyesi, son olarak meslek edindirme kurslarinda egitim gören kursiyerler ile anlamli bir dayanismaya imza atti. Soganli Kültür Merkezi’nde düzenlenen el sanatlari kursuna katilan kadinlar, kis nedeniyle zor zamanlar yasayan depremzedelere el emegi göz nuru atki, bere, yelek, eldiven ve patik örerken, ayni zamanda ürünleri tek tek paketledi.

Kursta her ilmegin büyük bir dayanismayla islendigini belirten OSMEK El Sanatlari Egitmeni Selma Endar, “Duyarli ve hassas kursiyerlerimiz ile depremzede kardeslerimiz için bir seyler yapmak istedik. Bu çerçevede tamamen gönüllü olarak gelen kadinlarimizla atkilar, bereler, yelekler ördük. Umarim bir nebze de olsa katki saglamis oluruz. Tüm milletimize geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. Elimizden geleni yapmaya devam edecegiz” dedi.

Tüm yüreklerinin depremzedeler ile birlikte oldugunu söyleyen kursiyerler ise böylesine anlamli bir çalismada yer almaktan büyük mutluluk duyduklarini söyledi.

Kaynak: İHA