Malatya'daki Deprem Sorusturmasinda Tutuklu Sayisi 11'E Yükseldi

Malatya’da depremde hasar gören ve yikilan binalarla ilgili sorusturma kapsaminda adliyeye sevk edilen 7 zanli daha tutuklandi. Son tutuklamalarla beraber tutuklu sayisi 11’e yükseldi.

Malatya'daki Deprem Sorusturmasinda Tutuklu Sayisi 11'E Yükseldi
Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da hasar olusan ve yikilan binalarla ilgili sorumlulugu bulundugu tespit edilen çesitli meslek gruplarindaki 46 zanliya yönelik Malatya Cumhuriyet Bassavciligi’nca baslatilan sorusturma kapsaminda 19 sahis gözaltina alinirken, zanlilardan 4’ü dün çikartildigi adli makamlarca tutuklandi. Bugün adliyeye sevk edilen 7 zanlinin da tutuklandigi sorusturmada son tutuklamalarla beraber tutuklu sayisi 11’e yükseldi.

Firari durumda olan 20 süphelinin yakalanmasi yönelik Ankara, Antalya, Çanakkale, Çorum, Istanbul, Konya ve Ordu’da çalismalar baslatilirken, zanlilar için yurt disi yasagi tedbir karari alindi.

15 zanlinin polis merkezindeki islemlerinin sürdügü belirtilirken, 7 süphelinin açik kimlik ve adres bilgilerine yönelik çalismalarinda devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA