Isviçreli Ekipten Duygu Dolu Açiklama Açiklamasi 'Bizimle Son Çorbalarini Paylasmalarini Unutmayacagiz'

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan çalismalarini tamamlayarak ülkelerine dönen Isviçreli arama-kurtarma ekibi üyesi Monika Suter, deprem bölgesinde tanik olduklari olaylarla ilgili yaptigi açiklamada, "Bizimle son çorbalarini paylasmalarini unutmayacagiz" dedi.



Kahramanmaras merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerin ardindan Türkiye’ye giderek arama-kurtarma çalismalarina katilan uluslararasi ekipler ülkelerine dönüyor. Türkiye’den ülkelerine gelen Isviçreli ekipte bulunan Monika Suter, Isviçre medyasina açiklamalarda bulundu. Deprem bölgesinde köpegi Nukka ile yaklasik 1 hafta boyunca çalismalara katildigini söyleyen Suter, "Insanlarin gözlerindeki çaresizlik içinde bizimle son çorbalarini paylasarak tesekkür etmeleri beni çok etkiledi. O anlari hiç unutmayacagim" dedi.



Pankartlarla karsilandilar

Zürih Havaalani’nda Isviçre’de yasayan Türkler tarafindan üzerinde "Tesekkürler" ve "Gerçek kahramanlar sizlersiniz" yazili pankartlarla karsilandiklarini ifade eden Suter, "Insanlarin gözyaslari içinde tesekkür etmeleri bizi çok duygulandirdi" açiklamasinda bulundu. Deprem bölgesinde hemsire olarak çalistigini da sözlerine ekleyen Suter, "Ekip olarak 5 kisiyi enkaz altindan sag olarak çikardik. Depremden bir hafta sonra bir kadinin sag olarak çikarilmasi kis sartlari göz önüne alindiginda olaganüstü bir durum" dedi.

Kaynak: İHA