IFRC, Depremzedeler Için Baslattigi Destek Çagrisini 650 Milyon Isviçre Frangina Yükseltti

Uluslararasi Kizilhaç ve Kizilay Dernekleri Federasyonu (IFRC), merkez üssü Kahramanmaras olan depremlerin ardindan Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için baslattigi uluslararasi destek çagrisinin 250 milyon Isviçre frangindan 650 milyon Isviçre frangina yükseltti.

IFRC, Depremzedeler Için Baslattigi Destek Çagrisini 650 Milyon Isviçre Frangina Yükseltti


Merkez üssü Kahramanmaras olan depremlerin ardindan Türkiye ve Suriye’ye yönelik yardim kampanyalari devam ediyor. Uluslararasi Kizilhaç ve Kizilay Dernekleri Federasyonu (IFRC) tarafindan yapilan yazili açiklamada, Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için baslatilan uluslararasi destek çagrisinin 250 milyon Isviçre frangindan 650 milyon Isviçre frangina yükseltildigi aktarildi.

Depremlerin bölgeye olan etkisinin hala net olmadigina deginilen açiklamada, “Sahadaki durum hizla degisiyor ve ihtiyaçlar her geçen dakika artiyor. Hayatta kalanlar en zor dönemlerinden birini yasarken, iyilesme süreci uzun olacaktir. En acil ihtiyaçlar barinak, saglik, sanitasyon, yiyecek ve su” denildi.

IFRC Genel Sekreteri Jagan Chapagain’in Suriye ve Türkiye’yi ziyaret ettigi ifade edilen açiklamada, “Suriye Arap Kizilayi ve Türk Kizilayi, birçok personel ve gönüllünün evlerini ve sevdiklerini kaybetmesine ragmen, etkilenenleri desteklemek için gece gündüz çalisiyor” denildi.

Chapagain ise, devam eden bu süreçte depremzedeler için psikolojik destegin önemine vurgu yapti.
Kaynak: İHA