Çadirkentli Nedim Amca Açiklamasi 'Ilk Depremden Sonra Eve Girmememiz Lazimdi'

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.6 siddetindeki depremin ardindan evlerini kaybeden vatandaslar, çadirkentlerde yasamaya basladi. Kentte meydana gelen ilk depremin ardindan evine girmedigini söyleyen 59 yasindaki Nedim Türkdagli, “Ilk depremden sonra eve girmememiz lazimdi” dedi.

Çadirkentli Nedim Amca Açiklamasi 'Ilk Depremden Sonra Eve Girmememiz Lazimdi'
Merkez üssü Kahramanmaras’in Elbistan ilçesi olan ve 7.6 siddetli depremin ardindan bölgeye çadirkent kuruldu. Depremzede vatandaslar çadirkentlerde yasamina devam ederken, depremin etkisinden kurtulamadi. Pazarcik ilçesinde meydana gelen 7.7’lik ilk depremin ardindan evine girmeyen depremzede Nedim Türkdagli, binalarin agaç gibi çatirdayarak yikildigini söyledi.



Çadirkentte Nedim Türkdagli da, “Dogma büyüme Elbistan’liyim. Pinarbasi Mahallesi’nde oturuyorum. Depremde evimin içi patladi. Deprem sabaha karsi geldi. Ev besik gibi sallaninca aniden yalinayak kendimi disari attim. Agaçlar, diger varliklar sanki bir aydinlik oldu. Önce bir ugultu geldi, sonrasinda da besik gibi sallandi. Devletimizden Allah razi olsun. Memleketimiz burasi, nereye gidelim? Yardim da ettim ben gelen yiyeceklere ve çalismalara. 2-3 gün önce bir anne ve çocuklarini da canli çikardilar. Sedyelerle olusturulan koridordan gönderdik. Bu Allah’tan gelen bir seydi hiç karsi gelmeyiz. Bazen biraz sallaniyor insan da ürperiyor ama yine de Rabbim’den gelen bir sey. Devletimiz, milletimiz var olsun. Hepsi kenetlenmis. Burada perisan halde degiliz yani sükürler olsun. Yiyecek içecek de var. Rabbim bizi uyardi sabah olan depremle. Eve girmesek iyi olurdu. Ikinci depremde ben zaten disaridaydim. O da çok siddetli oldu. Birinci de siddetliydi ama içeri girmememiz lazimdi. Onun ardindan siddetli bir deprem oldu. Bir ugultu geldi, binalar sanki odun yarilmasi gibi ses çikardi. Bizim bulundugumuz yerde bina yan yatti kaldi ama diger evler tek tek çöktü. Rabbime dua ettik ve biz hayatta kaldik. Istese Rabbim bizi de altinda birakirdi. Onun dedigi olur” ifadelerini kullandi.

Çadirkentte yasayan 63 yasindaki Zekeriya Karateke, “Depremde bir anda sallandik. Geldi gitti ama bizim evimiz yikilmadi. Hasari bilmiyoruz ama kendimizi disari attik kaçtik. Çadirkente geldik, burada 4 tane çadirimiz var. Depremin korkusu hala var içimizde. Yine bir ara 3 sefer geldi gitti” dedi.

Kaynak: İHA