Akdagli Köylülerden Örnek Yardim

Yakutiye ilçesine bagli Akdag Köyü sakinleri aralarinda topladiklari büyükbas hayvanlari satarak elde ettikleri geliri depremzedelere bagisladilar.

Akdagli Köylülerden Örnek Yardim
Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 11 ilde binlerce can kaybina, yüzbinlerce insanin yaralanmasina neden olan asrin en büyük felaketi olarak degerlendirilen depremin ardindan, yaralarin sarilmasi için yapilan bagislardan birisi de Erzurum’un Yakutiye ilçesi sinirlarindaki Akdag Köyü’ndeki vatandaslardan geldi. Akdag köyünde oturan köylüler kendi aralarinda topladiklari hayvanlari satarak elde ettikleri 166 bin lira tutarindaki parayi AFAD hesabina yatirdilar. Yakutiye Belediye Baskani Dr. Mahmut Uçar, depremzede vatandaslar için toplanan yardimi yapan Akdag Köyü sakinlerini ziyaret ederek, Köy Muhtari Sadik Yildiz ve yardimsever köylüleri örnek davranislarindan ötürü kutladi.

Yaptiklari yardimin insanlik adina çok büyük deger tasidigina dikkat çekerek köy halkinin bu davranislarinin kendisini çok mutlu ettigini söyleyen Baskan Uçar; “Millet olarak, ne zaman zor duruma düssek, ne zaman yardima ihtiyacimiz olsa, sizin gibi degerli, gönlünü vatan ve millet sevdasina adamis kadir sinas insanlar her zaman imdada yetismistir. Erzurumlu olarak bizleri gururlandirdiniz, muhtarimizin öncülügünde yaptiginiz bu yardimlardan ötürü hepinize minnettariz” dedi.

Akdag Köyü’ne giderek, yardim yapan köy halkini ziyaret eden Baskan Uçar, onlarla çekildigi fotograflari sosyal medya hesaplarinda paylasarak, su mesaji yayinladi:

“Yakutiye’mizin Akdag Köyü’nde yasayan hemsehrilerimiz depremzede kardeslerimize yardim amaciyla kendi aralarinda hayvan bagisi topladilar. Toplanan hayvanlarin satisindan elde ettikleri 166.000 TL’lik tutari AFAD bagis hesaplarina yatirdilar. Bizler de bu kadirsinas davranis için Akdag’li hemserilerimizi ziyaret edip sükranlarimizi ilettik. Allah tüm yardimseverlerin hayrini kabul etsin, bizlere de bir daha böyle acilar yasatmasin.”
Kaynak: İHA