Biga'nin Yardimlari Ulasmaya Devam Ediyor

Çanakkale’nin Biga Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaras ve çevre illerini etkilen büyük depremin yaralarini sarmak için tüm imkanlarini seferber etmeye devam ediyor.

Biga'nin Yardimlari Ulasmaya Devam Ediyor
Bigali vatandaslarin yardimlarinin bölgeye sevki için Atatürk Kültür Merkezi’ndeki çalismalar özveriyle devam ederken, son olarak 3 yardim araci ve Biga Belediyesi itfaiye ekipleri deprem bölgesine gönderildi.

Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, ”Geçtigimiz hafta merkez üssü Kahramanmaras olan ve 10 ilimizde yikici etki gösteren deprem, tüm ülke olarak her birimizi derinden etkiledi. Çok büyük ölçekte yasanan depremin ardindan yaralari sarmak için bizler de üzerimize düseni yapmak için araliksiz çalismalarimizi yürütüyoruz. Ilk andan itibaren Biga’mizdan 21 yardim tiri,4 is makinesi,1 kamyon,1 otobüs,1 cenaze araci,1 Itfaiye Hizmet Araci,1 Ambulans,2 adet konteyner ve 14 adet çadiri deprem bölgesine ulastirdik. Ilk günden itibaren gönüllülerimiz ile birlikte Atatürk Kültür Merkezi’nde yogun çalismalar yapildi. Bunlarin yani sira afet bölgesinden Biga’miza gelen 166 depremzede kardesimiz içinde imkanlarimiz dogrultusunda elimizden geleni yapiyoruz. Bundan sonra da yine çalismalarimizi sürdürecegiz. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Bu zorlu günleri hep birlikte atlatacagiz” dedi.

Kaynak: İHA