Gözü Gibi Baktiklari Sehidin Esyalarini Depremzede Aileye Bagisladilar

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 21 Ekim 2007 tarihinde terör örgütü ile girilen çatismada sehit düsen Piyade Uzman Çavus Selçuk Gürdal’in bugüne kadar ailesi tarafindan büyük bir özenle muhafaza edilen özel esyalari, Hatay’in Defne ilçesi Subasi Mahallesi’ndeki depremzedeye teslim edildi.

Gözü Gibi Baktiklari Sehidin Esyalarini Depremzede Aileye Bagisladilar
Deprem sonrasinda Isparta Belediyesi tarafindan baslatilan yardim kampanyasi çerçevesinde, Sehit Piyade Uzman Çavus Selçuk Gürdal’in ailesi, Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’e ulasarak, sehidin özel esyalarinin deprem bölgesine iletilmesini istedi. Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, sehidin bavulunu deprem bölgesine giden ekibe teslim etti. Saglik Isleri Müdürlügü ile Ulasim Hizmetleri Müdürlügü ekipleri, sehidin özel esyalarinin bulundugu bavulu Hatay’da depremden zarar gören Aktas ailesine teslim etti.

"Sehidimizin emanetini canimiz gibi koruyacagiz"

Ekipler, Yusuf Aktas’a sehidin özel esyalarini teslim ederken, "Sehidimizin ailesinin bugüne kadar özenle sakladigi ve manevi degeri yüksek olan bavul ve esyalari kullanilmak veya saklanmak üzere sizlere teslim ediyoruz" dedi.

Sehidin bavulu ve özel esyalarinin teslimi sirasinda duygu dolu anlar yasanirken, Yusuf Aktas emanete sahip çikacaklarini dile getirdi. Yusuf Aktas’in kuzeni Can Aytaç ise "Sehidimizin emanetini canimiz gibi koruyacagiz, saklayacagiz, ihtiyacimiz olursa kullanacagiz. Sehidimizin emaneti hatira olarak bizde kalacak" açiklamalarinda bulundu.
Kaynak: İHA