Tedavi Altindaki Depremzedelere Destek Ziyareti
AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli ve MHP Il Baskani Veysel Sahin, Izmir’e getirilerek Tepecik ile Buca Seyfi Demirsoy Egitim ve Arastirma Hastanelerinde tedavi altina alinan depremzedeleri ziyaret etti. Izmir Kahramanmaraslilar Dernegi Baskani Safa Narli ve dernek yönetimine taziye ve geçmis olsun ziyaretinde bulunan baskanlar, yasanan deprem felaketine dair açiklamalarda da bulundu.

"Yikim, 5 ülkeden daha büyük bir alanda"
Kahramanmaras merkezli ve 10 ili yikan depremin etki alaninin 5 ülkeden büyük oldugunu vurgulayan Baskan Sürekli, sözlerini su ifadelerle sürdürdü: “Etkiledigi alan 5 Avrupa ülkesinin yüzölçümünden; Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Portekiz ve Macaristan’dan daha büyük. Teknik olarak derinligin yüzeye yakinligi, süresi ve diger tüm detaylar düsünüldügünde ortaya çikan facianin vahameti ortaya çikiyor. AFAD, 12 binin üzerinde binanin, 70 bine yakin bagimsiz bölümün yikildigini bildirdi. Bunu göz ardi edemeyiz. 122 yildir Türkiye’de olan bütün depremlerin en büyük artçilarindan büyük ve çok sayida artçi meydana geldi. Depremin görüntüleri ürpertici. Devletimiz tüm kurumlariyla sartlari zorluyor, dünyanin birçok yerinden gelen arama kurtarma ekipleri de öyle. Bu durumda, ortaya çikan sonucu iyi kavramak ve had bilmek gerekiyor. Bu noktada siyaset yapmamak gerekiyor. Yapilmasi gereken tek sey, dayanismak, ayni yere yumruk vurmak.”
"102 tiri Izmir’den deprem bölgesine gönderdik"
10 ilden Izmir’e getirilen yarali depremzedeleri tedavi altina alindiklari hastanelerde ziyaret eden AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, "Doktorlarimiz, depremzedelerimizin tedavilerini titizlikle yapiyor. Durumlari iyiye giden kardeslerimiz var. Onlarin ve ailelerinin sonuna kadar yanindayiz. 10 ilimizde yasam mücadelesi veren tüm vatandaslarimizin yaralari yaralarimizdir" diye konustu.
Baskan Sürekli, deprem bölgesine giden yardimlarla ilgili de su bilgileri verdi: "Depremin ilk anindan itibaren devletimiz tüm imkanlarini seferber etti. Milletimiz de var gücüyle elinden gelen yardimi yapiyor. Bizler de AK Parti teskilatlari olarak ilk andan itibaren il ve ilçelerimizde afet koordinasyon merkezlerimizi kurarak üyelerimizden, vatandaslarimizdan gelen yardimlari Valiligimizin koordinasyonunda depremzedelerimize ulastiriyoruz. Il baskanligi olarak 13 tir, ilçe baskanliklarimiz 11 tir ve AK Parti’li belediyelerimiz ise 78 tir olmak üzere toplamda 102 tiri Izmir’den deprem bölgesine gönderdik. AK Parti teskilatlari olarak depremzedelerimizin yaralarini bir nebze olsun sarmak için elimizden gelen gayreti araliksiz sürdürmeye devam edecegiz."
"Dertlerine derman olmak için geldik"
MHP Il Baskani Veysel Sahin ise 100 yilin afeti ve yüzyilin acisi ile karsi karsiya kalindigini söyleyerek, “Gerçekten acimiz büyüktür. Bugün burada Izmir’deki Kahramanmarasli kardeslerimizle omuza omuza olmak için geldik, acilarini paylasmak için geldik. Dertlerine derman olmak için geldik. Milliyetçi Hareket Partisi Izmir Il Teskilati olarak magdur kardeslerimizin her zaman yanindayiz. Rabbim ahirete irtihal edenlere rahmet, geride kalanlara sabirlar versin. Yaralilarimiza sifa, kurtarilmayi bekleyen kardeslerimize de güç kuvvet versin. Bütün Türkiye tek yürek olduk. Deprem bölgelerinde kurtarma çalismalariyla ve yardimlarla hepimiz bu aciyi paylasiyoruz. Devletimiz bütün kurumlari ile orada, milletimiz bütün destegi ile orada. Cenabi Allah bir daha bize böyle bir aci yasatmasin insallah” ifadelerini kullandi.
