Çanakkale'de Ilk Kez Ev Sahibi Olacaklar Kura Heyecani Yasadi

Çanakkale’de, "Ilk Evim Ilk Is Yerim" projesi çerçevesinde insa edilecek bin 290 konut için hak sahipleri kurayla belirlendi.

Çanakkale'de Ilk Kez Ev Sahibi Olacaklar Kura Heyecani Yasadi
Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile TOKI ortak projesi olan "Ilk Evim Ilk Is Yerim" projesi çerçevesinde Çanakkale’de insa edilecek konutlar için noter huzurunda kura çekildi. Çanakkale genelinde insa edilecek bin 290 konut için yaklasik 20 bin kisinin basvuru yaptigi kura çekimi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ilahiyat Fakültesi IÇDAS Kara Yusuf Kongre Merkezinde gerçeklestirildi.

Kura çekimi programi; saygi durusunda bulunulmasi, Istiklal Marsi’nin okunmasi ve Toplu Konut Idaresi Baskanliginca (TOKI) hazirlanan kisa filmin gösterimiyle basladi.

Çanakkale 3’üncü Noter denetiminde yapilan kura çekiminde sonuçlar, e-Devlet üzerinden açiklanacak.

TOKI Proje Uzmani Hasan Hüseyin Çelik, "Biz bugün burada Çanakkaleli hemsehrilerimizin ev sahibi olmasina yönelik olarak sadece hak sahipligi belirleme kurasi için geldik. Bu konutlarin simdiden bin 290 kisiye hayirli olmasini temenni ediyorum" dedi.

Çanakkale Valisi Ilhami Aktas ise, "Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in baslattigi bu hamle ile Cumhuriyet tarihinin en kapsamli projesinde 250 bin insanimiz ilk evlerine kavusacaklar. Bu duygu çok güzel bir duygu. Çanakkale’de de bin 290 hemserimiz ilk evlerine kavusmus olacak. Yaklasik 20 bin basvurumuz var. Kurada çikmayacak vatandaslarimiz üzülmesinler. Bu proje bir defaya mahsus degil, devam edecek. Insallah onlar da ev sahibi olacaklardir" diye konustu.



"Bin 290 hemsehrimizin daha Çanakkale’de yüzü gülecek"

AK Parti Çanakkale Il Baskani Naim Makas, "Bugün Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan 250 bin konutun hayata geçirildigi sosyal konut projelerinin Çanakkale ayagindaki kuralarinda teskilatlarimizla, belediye baskanlarimizla, ilçe baskanlarimizla birlikte hemsehrilerimizin bu heyecanini yasamaya geldik. Biz devletimizle gurur duyuyoruz. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin Çanakkale ayaginda toplamda bin 290 adet konut insallah hayata geçirilecek. Bugün de onun burada kura çekimleri gerçeklestiriliyor. Tabii bu anlamda hem sehit ailelerimiz hem sehit yakinlarimiz hem de hak sahiplerinin belirlenecegi bu kuralarda insallah bin 290 hemsehrimizin daha Çanakkale’de yüzü gülecek. Bu mutlulugu bizler de kendi adimiza büyük bir coskuyla yasiyoruz. Son dönemde oyunun ne oldugu bile belli olmayan, oyunun hangi miktarda oldugu bile belli olmayan tek hanelerde olup, olmayacagi bile belli olmayan bazi siyasi partilerin böylesine güzel, böylesine mutluluk dolu günlere, hamlelere, hizmetlere gölge düsürmek adina ahlaksizca bulunduklari ifadeleri de buradan esefle kiniyorum. Çünkü hak sahibi kim olursa olsun. Hak sahibi gerçekte iddia ettikleri gibi degil, gerçekte kimin akrabasi olursa olsun. Önemli olan burada sartlari, kosullari tutan tüm vatandaslarimizin, hemsehrilerimizin bu mutlulugu yasayabilmesi, devletimizin onlara sagladigi bu imkanlardan yararlanabilmesidir. Bu büyük projenin sahibi, bu büyük projeleri hayata geçiren dünya liderimiz Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’a cani gönülden tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan kura çekimleri devam etti.

Törene; Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Bekir Çelen, AK Parti Il Baskani Naim Makas, Il Genel Meclisi Baskani Nejat Önder, Ezine Belediye Baskani Güray Yüksel ile çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA