Deprem Tatbikati Gerçegini Aratmadi

Düzce Saglik Müdürlügü ile Gençlik ve Spor Il Müdürlügü isbirliginde Aliya Izzet Begoviç erkek ögrenci yurdunda deprem tatbikati’ gerçeklestirildi.

Deprem Tatbikati Gerçegini Aratmadi
Deprem kusaginda olan Düzce’de sik sik deprem tatbikatlari gerçeklestiriliyor. GSB Düzce Aliya Izzet Begoviç ögrenci yurdunda tatbikat yapildi. Senaryo geregi aksam saat 20.00’da 5,7 büyüklügünde deprem meydana geldi. Deprem ile birlikte verilen alarm ile ögrenciler ilk olarak bulunduklari yerde çök kapan tutun yaparak beklemeye basladi.

Depremin sarsintisinin bitmesiyle birlikte yurtta bulunan bin 68 ögrenci yurdu bosaltarak toplanma alanina çikti. Deprem aninda ve tahliye esnasinda yaralanan 3 ögrenci oldugu tespit edilmesi üzerine 112 Acil Çagri merkeziyle irtibata geçilerek UMKE ve ambulans destegi istendi. UMKE ekiplerince ilk müdahaleleri olay yerinde yapilan yarali ögrenciler güvenli alana tasinarak il ambulans servisine bagli acil yardim ambulanslarina teslim edilerek saglik kuruluslarina nakilleri saglandi.

Gerçeklestirilen tatbikata 1 AFAD, 3 UMKE, 2 Acil Yardim Ambulansi ile 22 UMKE personeli, 6 ambulans personeli 3 AFAD personeli, 15 Gençlik ve Spor Personeli ve yurtta kalan bin 68 üniversite ögrencisi katilim sagladi.
Kaynak: İHA